Jak založit e-shop. Pátý krok: „Příprava grafické části e-shopu“

Čvc 18, 2023
661 Zobrazeno

Připravili jsme pro vás minisérii 7 článků, pomocí kterých si sami a kvalitně vytvoříte svůj vlastní internetový obchod. V minulém, čtvrtém článku jsme se podívali na naplnění eshopu produkty a na cenotvorbu u prodávaného zboží. Dnes si řekneme, co všechno je potřeba zajistit a připravit pro tvorbu grafické podoby eshopu.

Krok 5: Příprava grafické části e-shopu

[su_note note_color=“#e1e1bb“ radius=“10″]Při tvorbě grafické podoby e-shopu je důležité mít na paměti, že e-shop je vizitkou vaší firmy. Proto se vyplatí věnovat grafické podobě dostatek času a péče.   [/su_note]

Vytvoření grafické podoby e-shopu je důležitým krokem při jeho vývoji. Zahrnuje několik klíčových kroků a prvků, které je potřeba zajistit a připravit. Níže uvádím seznam hlavních kroků:

  1. Stanovení cílů a cílové skupiny: Rozhodněte se, jaký typ zboží nebo služeb bude váš e-shop nabízet a koho chcete oslovit. To vám pomůže utvářet grafický design, který osloví vaši cílovou skupinu.
  2. Výběr šablony: Pro tvorbu eshopu v eshopové platformě Webareal, doporučujeme použít jednu z posledních šablon nové generace – Titanium, Platinum nebo Uranium.
  3. Výzkum konkurence: Prozkoumejte e-shopy vašich konkurentů, abyste pochopili, jaké designové prvky a postupy jsou v daném odvětví úspěšné. Nekopírujte je, ale nechte se jimi inspirovat.
  4. Návrh loga a vizuální identity: Vytvořte nebo získejte logo a vizuální identitu pro váš e-shop. Loga, barvy a typografie by měly být v souladu s vašimi cíli a odrazovat vaši značku.
  5. Návrh struktury stránek: Vytvořte návrh struktury e-shopu, abyste definovali, jak budou stránky propojeny a jaké prvky na nich budou umístěny.
  6. Grafický design stránek: Navrhněte vizuální vzhled stránek, včetně rozvržení, barev, tlačítek, navigace, bannerů, produktových obrázků apod. Důkladně promyslete každý detail.
  7. SEO optimalizace: Myslete na SEO při navrhování e-shopu. Struktura stránek, názvy, popisky a klíčová slova mohou pomoci zlepšit viditelnost vašeho e-shopu ve vyhledávačích.
  8. Otestování: Prověřte všechny prvky e-shopu, zda fungují správně na různých prohlížečích a zařízeních.
  9. Implementace: Poté, co je design hotový a otestován, proveďte jeho implementaci na e-commerce platformě (toto za vás provede váš grafik nebo přímo požádejte tým z Webarealu).
  10. Kontinuální optimalizace: Nezapomeňte, že design e-shopu může být podle potřeby upravován a optimalizován na základě zpětné vazby od zákazníků a analýzy dat.

[su_note note_color=“#e1e1bb“ radius=“10″]
Tip 1: Vyberte si správné barvy. Barvy mají velký vliv na celkové vnímání e-shopu. Vyberte si barvy, které jsou v souladu s vaší značkou a které budou vašim zákazníkům příjemné.

Tip 2: 
Používejte jasný a jednoduchý design. E-shop by měl být snadno čitelný a navigace by měla být intuitivní. Vyhněte se přílišnému množství textu a grafiky.

Tip 3: 
Použijte kvalitní fotografie. Fotografie jsou jedním z nejdůležitějších prvků e-shopu. Ujistěte se, že fotografie vašich produktů jsou kvalitní, poutavé a informativní.

[/su_note]

Tvorba grafické podoby e-shopu vyžaduje spolupráci s grafikem, webdesignérem a eshopvou platformou, aby všechny aspekty byly správně implementovány a zohlednily potřeby a preference vaší cílové skupiny.

V dalších článcích se zaměříme na:

Krok 1: Než se pustíte do e-shopu
Krok 2: Výběr ecommerce platformy
Krok 3: Výběr dopravce a způsobů platby
Krok 4: Naplnění e-shopu zbožím a cenotvorba
Krok 5: Příprava grafické části e-shopu
Krok 6: Příprava marketingových a prodejních kanálů
Krok 7: Poslední testy, zákonné povinnosti a ostré spuštění e-shopu

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares35 views
WEBAREAL
0 shares35 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares110 views
WEBAREAL
0 shares110 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares418 views
WEBAREAL
0 shares418 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031