Jak koupit a prodat kryptoměny?

Srp 01, 2017
55802 Zobrazeno
4 Comments

Pro nákup, prodej a směnu kryptoměn existuje celá řada služeb. My se podíváme podrobně na jednu z nich, pomocí které můžete zakoupit své první Bitcoiny, Ethereum nebo Litecoin, třeba ještě dnes.

Online směnáren kryptoměn je celá řada, doporučujeme vám například tyto nejznámější:
coinbase.com
shapeshift.io
– blockchain.info

– bitpanda.com
kraken.com

– bitfinex.com
– simplecoin.cz

UPOZORNĚNÍ! Směnáren je velké množství a vznikají další nové, nemůžeme doporučit nové neznámé směnárny, které lákají na nízké ceny a poplatky. Ani lákavá cena nevyváží případný problém, že o své peníze přijdete (bankrot směnárny, podvod, hack…).

Každá směnárna má své vlastní kurzy, za které prodává a nakupuje. Aktuální skutečný kurz nejznámějších kryptoměn si můžete ověřit například zde: coinmarketcap.com

My sami využíváme služeb směnárny COINBASE.COM a proto vám také ukážeme postup jak koupit, prodat nebo vyměnit kryptoměny na příkladech právě v této směnárně.

Malý dárek: Pokud se zaregistrujete přes tuto adresu získáte jako bonus 10$ (a já také) po vašem prvním obchodu v hodnotě přes 100$: https://www.coinbase.com/join/59645ddb4403b300b2154ff7

Registrace přes tento odkaz tedy vypadá takto:

Kde vyplníte své jméno, příjmení email a heslo. Uvádějte skutečné údaje, systém bude v dalších krocích vyžadovat potvrzení vaší identity naskenováním vaší občanky, pasu a řidičáku. Potvrdíte zaškrtnutím „nejsem robot“ a odsouhlasíte dalším zaškrtnutím obchodní podmínky. Kliknete na „Sign up“.

Po vyplnění všech údajů a odeslání formuláře je zobrazen následující informační text:

Zkontrolujte tedy email, který jste uvedli při registraci a klikněte v emailu pro ověření vašeho emailu na tlačítko „Verify Email Address“, email by vám měl dorazit v tomto tvaru:

Po kliknutí od tlačítko v emailu se v internetovém prohlížeči objeví tento další formulář:

Nyní máte 2 možnosti. Buď postupně vyplnit a ověřit váš telefon, nahrát naskenované doklady (občanku, řidičák a pas), čímž bude váš účet ověřen a budete moci provádět transakce až do výše 15.000 Eur. Nebo klikněte na konci formuláře na „Skip…“, čímž toto ověření přeskočíte a můžete vstoupit přímo do rozhraní vlastní směnárny. Údaje pro ověření vaší identity můžete doplnit kdykoliv později.

Po ověření všech údajů nebo po přeskočení této verifikace, se dostanete do hlavního rozhraní směnárny:

Zde vidíte v horní části aktuální kurz Bitcoinu, Etherea a Litecoinu. A můžete zde libovolně zobrazovat graf vývoje kurzů těchto 3 měn.

V levé spodní části můžete kdykoliv pokračovat s dokončením verifikace vaší identity. V pravé části vidíte kolik kryptoměn vlastníte – zatím tedy žádnou :(. Jak tedy získat například Ethereum? Nejprve musíte přidat platební metodu. To provedete kliknutím v horním menu na položku „Buy/Sell“ a na následující stránce na tlačítko „Add New Payment Method“.

Na další stránce kliknete na tlačítko „+ Add Payment Method“:

Kde kliknutí na toto tlačítko vyvolá nové okno, kde si můžete zvolit jakým způsobem budete peněženku dobíjet – buď pomocí bankovního účtu nebo platební kartou:

V případě, že chcete provádět vyšší transakce, je nutné zvolit bankovní účet. Pro menší částku postačí zadat vaší platební kartu, ale i pro tu budete muset ověřit svou identitu dodáním naskenovaných osobních dokladů.

Dobrá, ať už zvolíte bankovní kartu nebo bankovní účet musíte nejprve zaslat do směnárny peníze, které chcete směnit za kryptoměnu. Coinbase přijímá Eura, takže o odpovídající částku, musíte svou peněženku dobít. Vlastní dobití při platbě z bankovního účtu trvá opravdu až 4 dny, a proto s tím počítejte. Vlastní dobití peněz je velmi jednoduché a asi nemá smysl krok za krokem vysvětlovat. Po nabití kreditu můžete nakoupit své favorizované kryptoměny. Zde je postup :

Jakmile dobijte svůj účet o Eura, zobrazí se na úvodní stránce směnárny vaše Eura v této sekci:

Jakmile máte v peněžence dobitou jakoukoliv sumu v Eurech můžete přikročit k finálnímu kroku – nákupu kryptoměny. V horním menu kliknete na „Buy/Sell“ a v tomto fomuláři zvolíte (kliknutím na čtvereček s logem měny) kterou měnu chcete koupit Bitcoin/Ethereum/Litecoin – zde máme vybránu možnost koupě Etherea :

V políčku EUR nebo ETH určíte kolik měny chcete koupit a klinete na „Buy Ethereum Instantly“. A následně potvrdíte koupi měny kliknutím na další tlačítko dle průvodce, který je velmi jednoduchý. Tím máte (v našem případě například Ethereum) koupenu a tato koupě se ihned ukáže na úvodní stránce směnárny ve stavu vašeho portfolia, například takto:

Nyní tedy umíte nakupovat své první kryptoměny. Všechny ostatní směny mezi vašimi měnami, například mezi Eur/Ethereum, Ethereum/Bitcoin… provedete stejným způsobem v této sekci.

Jakmile chcete kryptoměny převést na váš účet, musíte nejprve kryptoměny směnit na Eura. Což provedete podobným způsobem jako při koupi kryptoměny, opět v sekci „Buy/Sell“, jen se musíte nejprve přepnout do záložky „Sell“ :

A tyto Eura pak můžete zaslat na váš bankovní účet. Toto provedete pomocí volby „Accounts“ v horním menu. Kde v části, kde máte obsah své Eurové peněženky kliknete na tlačítko „Withdraw“, a ve vyskakovacím okně zadáte částku, kterou chcete na svůj účet převést. Koukám, že zde mají malou chybku, přepočet kurzu ze všech měn je na české koruny, ale zobrazují se zde dolary. Ale to není podstatné.

Částka v Eurech přijde na váš účet zhruba za 3-4 dny.

A teď již jen záleží na vás jak budete šikovní, předvídatelní a jaké budete mít štěstí a odhad na další vývoj kurzů kryptoměn.

My vám můžeme jen popřát HODNĚ ŠTĚSTÍ A ÚSPĚCHU v obchodování s kryptoměnami! A v příštích článcích se již dozvíte o tom jak můžete kryptoměny (Ethereum) sami těžit a zda je to pro vás výhodné.

 

Může vás zajímat

Rozšíření XML feedů o libovolné informace – není problém
WEBAREAL
0 shares246 views
WEBAREAL
0 shares246 views

Rozšíření XML feedů o libovolné informace – není problém

bohemiasoft - Kvě 06, 2024

Jedna z cest, jak účinně propagovat svůj eshop, je vystavit své produkty na zbožových porovnávačích. K tomu potřebujete vygenerovat tak…

Přijďte za námi na RESHOPER
WEBAREAL
0 shares112 views
WEBAREAL
0 shares112 views

Přijďte za námi na RESHOPER

bohemiasoft - Kvě 03, 2024

I letos se bude Webareal účastnit jednoho z největších e-commerce veletrhů a konferencí - Reshoper, který se koná 15. května 2024…

Dopřejte zákazníkům větší komfort při nakupování: Dobírka nebo platba kartou už nestačí
WEBAREAL
0 shares363 views
WEBAREAL
0 shares363 views

Dopřejte zákazníkům větší komfort při nakupování: Dobírka nebo platba kartou už nestačí

bohemiasoft - Dub 15, 2024

Nakoupí častěji, utratí více. Přesně tak působí na zákazníky moderní platební metody od Skip Pay. Odložená platba likviduje nejistotu spojenou…

4 Responses

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Dub    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031