Jak založit e-shop. Třetí krok: „Výběr dopravce a způsobů platby“

Čvn 08, 2023
540 Zobrazeno

Připravili jsme pro vás minisérii 7 článků, pomocí kterých si sami a kvalitně vytvoříte svůj vlastní internetový obchod. V minulém, druhém článku jsme se podívali na volbu eshopové platformy. Dnes se podíváme na to, jak nejlépe zvolit dopravní společnosti a jaké platební metody na eshopy podporovat.

Krok 3: Dopravní společnosti, platebními možnosti a fulfillment firmy

[su_note note_color=“#e1e1bb“ radius=“10″]Nejprve je potřeba rozhodnout, zda objednváky ze svého eshopu chcete vyřizovat sami nebo se je rozhodnete svěřit do rukou externí fulfillment společnosti. Toto rozhodnutí závisí na různých faktorech, jako je velikost vašeho eshopu, množství objednávek, vaše dovednosti, skladové kapacity pro uskladnění, balení a přípravu objednávek, a samozřejmě i váš rozpočet. [/su_note]

Využití dopravních služeb:

  1. Samostatná kontrola: Pokud si přejete mít plnou kontrolu nad procesem balení a přípravy objednávek, využití dopravních služeb může být vhodné. Budete mít možnost sami balit objednávky a zajistit, že jsou připraveny podle vašich standardů a specifikací.
  2. Nižší náklady: Při balení a přípravě objednávek sami můžete potenciálně ušetřit nějaké náklady, protože nebudete platit za služby fulfillment společnosti.
  3. Flexibilita: Pokud se rozhodnete pro využití dopravních služeb, budete mít větší flexibilitu při výběru přepravních společností. Můžete vybrat ty, které vám nejlépe vyhovují z hlediska rychlosti, cen a kvality služeb.

Využití služeb fulfillment společnosti:

  1. Časová úspora: Služby fulfillment společnosti vám ušetří čas a úsilí potřebné pro balení a přípravu objednávek. Budou se starat o skladování zboží, sběr a balení objednávek, a také o řízení doručení.
  2. Expertní znalosti: Fulfillment společnosti mají zkušenosti a know-how v oblasti logistiky a přepravy. Mohou vám poskytnout odborné rady a řešení, které vám pomohou optimalizovat proces dodávky a snížit náklady.
  3. Škálovatelnost: Pokud očekáváte rychlý růst svého eshopu a zvýšený objem objednávek, služby fulfillment společnosti mohou být pro vás výhodné. Mají kapacity a infrastrukturu, která vám umožní rychle se přizpůsobit vyšší poptávce a zajistit, že objednávky budou expedovány včas.

Při rozhodování je důležité zhodnotit vaše vlastní potřeby, schopnosti a zdroje. Může být také užitečné konzultovat srovnání nákladů a výhod konkrétních dopravních služeb a fulfillment společností dostupných ve vaší oblasti. O tom jaké ceny vás čekají v případě využití fulfillment firmy, se můžete přesvědčit například zde. Následné rozhodnutí je pak již jen na vás.

Volba dopravců

Na českém i slovenské trhu existuje mnoho dopravců, se kterými můžete spolupracovat pro doručování zboží ze svého e-shopu. Výběr závisí na vašich požadavcích, zeměpisné oblasti, ve které působíte, podpoře od vaší eshopové platformy a dalších faktorech. Zde je seznam několika známých dopravců, kteří nabízejí služby doručování:

  1. Zásilkovna (Packeta) – Zabývá se vnitrostátním i mezinárodním doručování zásílek do výdejních míst, Zboxů nebo i na cílovou adresu.
  2. Česká pošta – Zajišťuje vnitrostátní a mezinárodní doručování zásilek.
  3. PPL – Poskytuje služby doručování po celé České republice a do zahraničí.
  4. DPD – Specializuje se na doručování balíků a zásilek v rámci Evropy.
  5. GLS – Poskytuje služby doručování balíků a palet po celé Evropě.
  6. UPS – Mezinárodní společnost s celosvětovou působností, nabízející širokou škálu dopravních služeb.
  7. FedEx – Další mezinárodní společnost, která se specializuje na expresní doručování.
  8. DHL – Poskytuje služby doručování balíků a zásilek po celém světě.
  9. Geis – Společnost se specializuje na doručování balíků a zásilek v České republice a dalších evropských zemích.
  10. WEDO- Český dopravce poskytující služby doručování balíků a zásilek, v současné době spolu s Mall patří novému majiteli z Polska – firmě Allegro.

Je důležité provést důkladný průzkum a porovnat nabízené ceny, kvalitu služeb, dobu doručení a další parametry, abyste vybrali toho nejvhodnějšího dopravce pro vaše konkrétní potřeby. Minimálně vám doporučujeme využít služeb prvních 3 dopravců, které mají širokou působnost.

Volba způsobů platby

Pro začínající e-shop je vhodné zvolit několik populárních platebních metod a platebních bran, které jsou široce přijímány a poskytují spolehlivé a bezpečné způsoby platby pro vaše zákazníky. Zde je seznam několika doporučených platebních metod a platebních bran:

  1. Platební karty a platební brány: Většina e-shopů přijímá platby pomocí kreditních a debetních karet, jako jsou Visa, Mastercard, American Express a Maestro. Pro integraci karet je nejlépe využít platební bránu, která je podporovaná vaší eshopovou platformou. Seznam podporovaných platebních bran jistě naleznete v přehledu funkcí u vašeho eshopu. Existuje mnoho platebních bran, které umožňují přijímat platby online – například jde o platební brány The Pay, Comgate, GoPay a další. Tyto platební brány poskytují rozhraní pro zpracování plateb a mnohdy podporují různé platební metody, jako jsou karty, online okamžité bankovní převody a další.
  2. Bankovní převod: Tato metoda umožňuje zákazníkům provést platbu převodem přímo z jejich bankovního účtu na váš účet. Je třeba poskytnout zákazníkům informace o vašem bankovním účtu, aby mohli platbu uskutečnit. Obvykle je tímto způsobem vyžadována platba předem. Je na místě zvážit zda bude pro vaše zákazníky tato metoda důvěryhodná.
  3. Elektronické peněženky, jako je PayPal, Google Pay, Apple Pay a další, jsou stále oblíbenější mezi zákazníky. Tyto e-wallety umožňují rychlé a pohodlné platby pomocí uložených platebních informací.

Při výběru platebních metod a platebních bran je důležité zohlednit potřeby vašich zákazníků a preferované způsoby platby ve vaší cílové oblasti. Měli byste také zvážit poplatky za zpracování platby, bezpečnostní opatření a možnosti integrace s vaším e-shopem.

 

V dalších článcích se zaměříme na:

Krok 1: Než se pustíte do e-shopu
Krok 2: Výběr ecommerce platformy
Krok 3: Výběr dopravce a způsobů platby
Krok 4: Naplnění e-shopu zbožím a cenotvorba
Krok 5: Příprava grafické části e-shopu
Krok 6: Příprava marketingových a prodejních kanálů
Krok 7: Poslední testy, zákonné povinnosti a ostré spuštění e-shopu

 

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares34 views
WEBAREAL
0 shares34 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares110 views
WEBAREAL
0 shares110 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares417 views
WEBAREAL
0 shares417 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031