Jak založit e-shop. Druhý krok: „Volba e-shopové platformy“

Čvn 01, 2023
488 Zobrazeno

Připravili jsme pro vás minisérii 7 článků, pomocí kterých si sami a kvalitně vytvoříte svůj vlastní internetový obchod. V minulém článku jsme se podívali na to jaké připravné kroky je vhodné vykonat předtím než se pustíte do vlastní tvorby eshoup. V dnešním článku se podíváme na to, jaké možnosti máte při volbě eshopové platformy vašeho internetového obchodu.

Krok 2: Volba e-shopové platformy

[su_note note_color=“#e1e1bb“ radius=“10″]Volba eshopové platformy je jedno z nejdůležitějších rozhodnutí při založení internetového obchodu. Je potřeba najít a porovnat různé ecommerce platformy, které vyhovují potřebám a rozpočtu. Zvažte aspekty, jako je uživatelská přívětivost, škálovatelnost, integrace s platebními bránami a dalšími potřebnými nástroji a samozřejmě dostupnost technické podpory a vlastní cenu eshopové platformy. Zkontrolujte, zda platforma nabízí specifické funkce pro jeho rozvoj (skladové hospodářství, propojení na další služby apod.). [/su_note]

1. Krabicové řešení, opensource nebo eshop na zakázku?

Existují různé přístupy k vytvoření eshopu, jako je použití krabicového řešení, opensource platformy nebo vytvoření eshopu na zakázku. Zde jsou některé výhody a nevýhody každého z těchto přístupů:

Krabicové řešení – výhody:

  1. Jednoduchá instalace: Krabicová řešení často nabízejí snadnou instalaci a nastavení, což je vhodné pro ty, kteří nemají technické dovednosti.
  2. Podpora a aktualizace: Většina krabicových řešení poskytuje podporu a pravidelné aktualizace, které zajišťují bezpečnost a opravy chyb.
  3. Funkčnost: Krabicová řešení mají často předem definované funkce a vlastnosti, které pokrývají běžné potřeby pro provozování eshopu. U krabicových řešení, které jsou vyvíjeny již dlouhá léta, lze počítat s funkčností na úrovni zakázkových eshopů.

Krabicové řešení – nevýhody:

  1. Závislost na poskytovateli: Používání krabicového řešení znamená, že jste závislí na poskytovateli tohoto řešení a jeho podpoře.

Opensource platforma – výhody:

  1. Volný a otevřený zdroj: Opensource platformy jsou často zdarma a mají aktivní komunitu vývojářů, kteří přispívají k jejich vývoji.
  2. Flexibilita a přizpůsobení: Opensource platformy vám poskytují široké možnosti přizpůsobení a rozšíření funkcí dle vašich potřeb.
  3. Nezávislost: Použití opensource platformy znamená, že nejste závislí na jednom poskytovateli a máte možnost změny nebo přenosu vašeho eshopu na jiného poskytovatele.

Opensource platforma – nevýhody:

  1. Technické dovednosti: S využitím opensource platformy je často potřeba určitá technická znalost, abyste mohli provést instalaci, nastavení a údržbu eshopu.
  2. Podpora a aktualizace: Některé opensource platformy mohou mít omezenou podporu nebo aktualizace mohou být méně pravidelné než u krabicových řešení.

Eshop na zakázku – výhody:

  1. Plné přizpůsobení: Eshop na zakázku vám umožňuje plně přizpůsobit design, funkce a vlastnosti dle vašich potřeb a představ.
  2. Unikátnost: Eshop na zakázku vám umožňuje vytvořit si unikátní online obchodovací prostředí, které se liší od konkurence.
  3. Budoucí rozšíření: Vytvoření eshopu na zakázku vám poskytuje flexibilitu a možnost přidání nových funkcí a rozšíření v budoucnosti.

Eshop na zakázku – nevýhody:

  1. Vyšší náklady: Eshop na zakázku může být dražší, než použití krabicového řešení nebo opensource platformy, zejména pokud vyžaduje komplexní vývoj.
  2. Delší časový horizont: Vytvoření eshopu na zakázku může trvat déle než použití hotového krabicového řešení nebo opensource platformy, zejména pokud se jedná o rozsáhlý projekt.

Je důležité zvážit své potřeby, technické dovednosti a rozpočet před rozhodnutím, který přístup zvolit. Každá možnost má své výhody a nevýhody, a také záleží na konkrétních požadavcích vašeho eshopu.

TIP: Pro prvně zakládaný eshop je zřejmě nejvhodnější využít krabicové řešení, se kterou získáte navíc pomocníka ve formě technické podpory. Jako příklad krabicového řešení, které stojí za vyzkoušení doporučujeme webareal.cz.

 

V dalších článcích se zaměříme na:

Krok 1: Než se pustíte do e-shopu
Krok 2: Výběr ecommerce platformy
Krok 3: Výběr dopravce a způsobů platby
Krok 4: Naplnění e-shopu zbožím a cenotvorba
Krok 5: Příprava grafické části e-shopu
Krok 6: Příprava marketingových a prodejních kanálů
Krok 7: Poslední testy, zákonné povinnosti a ostré spuštění e-shopu

 

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares35 views
WEBAREAL
0 shares35 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares111 views
WEBAREAL
0 shares111 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares419 views
WEBAREAL
0 shares419 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031