Facebook obchod
Sdílení produktů a generování odkazu na obchod

Úno 16, 2017
8306 Zobrazeno
5 Comments

Nedávno jsme napsali článek o novince, se kterou přišel facebook. Šlo o facebook obchod. Protože se vám článek velice líbil, tak jsme se rozhodli facebook obchod prozkoumat ještě více a zjistit, co umí. Podíváme se hlavně na to, jak přidat popisek obchodu, jak se dají produkty sdílet, jak si vygenerovat odkaz přímo na obchod a také jak je to s mazáním produktů.

Můžete se podívat na video návod nebo si přečíst textový návod.

Video návod

Textový návod
V minulém článku jsme si ukázali jak facebook obchod zprovoznit. Pokud jsme udělali vše podle návodu, tak nyní máme na své facebook stránce kartu Obchod. Pokud na ni klikneme, tak se dostáváme do facebook obchodu.

facebook_obchod_eshop_1

Nejdříve je dobré si ve svém facebook obchodě upravit popis obchodu. Stačí najet na místo vedle textu myší a zobrazí se nápis Upravit popis. Na něj klikneme.facebook_obchod_eshop_1

Poté už můžeme jednoduše text přepsat a poté kliknout na tlačítko Uložit změny.facebook_obchod_eshop_2

Dále je možnost zkopírovat si odkaz na facebook obchod. Klikneme na ikonu ozubeného kolečka a vybereme možnost Zkopírovat přímý odkaz. Nelekněte se, že se po kliknutí nic nezobrazí. Kliknutím jsme si zkopírovali odkaz a nyní ho můžeme vložit kamkoli budeme chtít buď přes pravé tlačítko na myši nebo klávesovou zkratkou Ctrl+V.

facebook_obchod_eshop_9

Zkopírovaný odkaz bude vypadat přibližně takto https://business.facebook.com/nazevstranky/shop/?neco. Můžeme si ho vkládat do svých příspěvků na facebooku a dalších sociálních sítích, do článků, které publikujeme nebo kamkoli jinam.

Takto vypadá obchod, pokud návštěvník přijde přes takovýto odkaz.

facebook_obchod_eshop_3

Zajímavá je také možnost Přihlásit odběr. Tím bude návštěvník vždy upozorněn, pokud publikujeme nové produkty ve svém facebook obchodě.

facebook_obchod_eshop_10

Další zajímavostí je, že u každého produktu můžeme kliknout na možnost Sdílet (stalo se nám, že po zadání produktu byla možnost Sdílet šedá a nedalo se na ni kliknout. Stačilo stránku obnovit klávesou F5 nebo raději kombinací Ctrl+F5).

facebook_obchod_eshop_4

Pokud na políčko klikneme, tak se nám ukáže vyskakovací okno, kde můžeme nejdříve z horní roletky vybrat, kde chceme produkt sdílet – jestli v nějaké události, skupině atd. Asi nejběžnější bude možnost Sdílet na stránce, kterou spravujete. Vpravo od této roletky je ještě možnost Zveřejnit jako v pravém horním rohu, kde jen vybereme, za jakou stránku chceme produkt zveřejnit.

facebook_obchod_eshop_5

Poté stačí zadat jakýkoli text, kterým chceme lidi, kterým se příspěvek zobrazí, zaujmout. Následně můžeme kliknout na Zveřejnit.

facebook_obchod_eshop_11

Takto uvidí příspěvek uživatel facebooku. Uvidí vámi zadaný text a obrázky, které jste k produktu zadali, když jste produkt vytvářeli. Dokonce rovnou vidí i cenu.

facebook_obchod_eshop_7

Pokud uživatel facebooku na produkt klikne, tak vyskočí okno, které jsme viděli již v předešlém návodu. Jsou zde vidět veškeré fotografie, které jsme zadali, cena, název, popis a také možnost, jak produkt získat. Buď přes Zprávu (zpráva vám bude návštěvníkem zaslána a zobrazí se vám v záložce zprávy – viz předešlý návod) nebo může návštěvník kliknout na Dokončit nákup na webu a tím se dostane přímo na eshop na URL adresu, kterou jsme zadali při vytváření produktu (např. přímo detail tohoto produktu).

facebook_obchod_eshop_8

Ještě může vzniknout otázka, jak produkty z facebook obchodu vymazat. Stačí u daného produktu kliknout na políčko Upravit.

facebook_obchod_eshop_3

Poté vlevo dole uvidíme možnost Odebrat produkt. Na tuto možnost stačí kliknout.

facebook_obchod_eshop_4

reg_button_cz (2) reg_button_sk (1) reg_button_cz (2)

Webareal.cz – vytvořte si sami svůj E-SHOP a začněte vydělávat
Webareal.sk – vytvorte si sami svoj E-SHOP a začnite zarábať
Zombeek.cz – vytvořte si sami WEB. Zdarma.
Kasareal.cz – pokladní systém pro EET.
Shopareal.cz – eshop na každé webové stránce.
Dropshipping – to je eshop bez investic a bez rizika.
Provizní program – propagujte Webareal a získejte z každého nového eshopu PROVIZI 696 Kč / 27,84 € ročně
Facebook Webareal – sledujte co se u nás děje
Facebook Zombeek – sledujte co se u nás děje
Webareal YouTube – návody, výukové seriály
Zombeek YouTube – video návody

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares35 views
WEBAREAL
0 shares35 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares110 views
WEBAREAL
0 shares110 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares418 views
WEBAREAL
0 shares418 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

5 Responses

  1. Dobrý den,
    děkuji za skvělý článek. Mám však dotaz, pokud mohu. Máme na facebooku obchod, kde bylo možné objednat produkty přes zprávy. Nyní jsme si však založili klasický eshop a rádi bychom na facebooku produkty nabízeli pouze s možností „Dokončit nákup na webu“. Je toto zpětně možné? A pokud ano, jak? Hledala jsem v nastavení a bohužel nenašla.

    Odpovědět
    • Dobrý den,
      řešili jsme tento problém nedávno. A také jsme nenašli možnost, jak zpětně ve FB eshopu změnit způsob nastavení druhy objednání.
      V sekci „Nastaveni“ to zřejmě není. Zkusili jsme i na FB eshopu vymazat všechny produkty, eshop deaktivovat a znovu ho přidat na FB a bohužel, dřží si nastavení z minulosti a jiný typ dokončení objednání nelze změnit.
      Takže bohužel neporadíme. Pokud by někdo jiný přišel jak toto změnit, napište do komentáře. Děkujeme.

      Odpovědět
    • Dobrý den, mám ten stejný problém rádi bychom zmněnily koncový odkaz ze zprávy na link pro dokončeni nakupu na webu, musíme celý obchod na fb vymazat a znovu nastavit?

      Odpovědět

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031