Facebook Obchod
Prodávejte produkty zdarma přes facebook

Led 24, 2017
35235 Zobrazeno
31 Comments

Facebook spustil nové vylepšení facebookových stránek. Nyní si na nich můžete aktivovat kartu Obchod a umístit do ní své produkty, které máte na eshopu. V tomto návodu se podrobně podíváme na to, jak vše funguje a jak si obchod zprovoznit.

Můžete se podívat na video návod nebo si přečíst textový návod.

Video návod

Textový návod
Na facebooku můžete mít osobní profil (profil konkrétního člověka) a facebookovou stránku, která slouží především pro prezentaci firem a značek (včetně eshopů). Pokud máte svou facebookovou stránku, tak právě na ni si můžete kartu Obchod aktivovat. Nejdříve se podíváme, jestli danou kartu mezi ostatními máme. Karty se na facebookové stránce zobrazují v levém sloupci.

facebook_obchod_eshop_25

Pokud ji zde nevidíme, tak klikneme na poslední možnost Spravovat karty.

facebook_obchod_eshop_26

Tím se dostáváme do nastavení karet. Klikneme na políčko Přidat kartu.

facebook_obchod_eshop_3

Zobrazí se nám další karty, které můžeme přidat. Vedle karty Obchod klikneme na Add Tab (přidat kartu).

facebook_obchod_eshop_4

Po kliknutí nám karta Obchod zmizí a nyní můžeme kliknout na Zavřít.

facebook_obchod_eshop_5

Vidíme, že se nám karta Obchod přidala.

facebook_obchod_eshop_6

Nyní se vrátíme na hlavní stránku a vidíme, že karta je skutečně přidána a je viditelná. Klikneme na ni.

facebook_obchod_eshop_27

Po kliknutí na kartu Obchod se nám ukáže oznámení, že musíme odsouhlasit Smluvní podmínky. Zaškrtneme, že souhlasíme, a dáme Pokračovat.

facebook_obchod_eshop_8

V dalším kroku si můžeme vybrat, zda návštěvník facebookové stránky, pokud bude chtít produkt koupit, tak jestli nás bude moci kontaktovat Přes zprávy (jeho poptávka se nám zobrazí mezi zprávami na facebooku) nebo Dokončí nákup na jiném webu (to znamená na našem eshopu). Zajímavé je, že když zvolíme možnost Dokončit nákup na jiném webu, tak následně bude mít návštěvník obě dvě možnosti – nakoupit přes zprávu i dostat se přímo na náš eshop na konkrétní produkt (vše názorně ukážeme dále). Zvolíme jednu možnost – my jsme zvolili Dokončit nákup na jiném webu – a klikneme na Pokračovat.

facebook_obchod_eshop_9

V dalším kroku zvolíme odpovídající měnu – Kč, Eura popř. jinou, kterou budeme chtít. Stačí vybrat z roletky. Dáme Uložit.

facebook_obchod_eshop_10

Zobrazí se nám takováto stránka.

facebook_obchod_eshop_11

Kdybyste chtěli v budoucnu obchod odstranit, tak stačí kliknout na ikonu ozubeného kolečka a zvolit možnost Odstranit obchod.

facebook_obchod_eshop_12

My nyní klikneme na Přidat produkty.

facebook_obchod_eshop_13

Nyní musíme vše potřebné vyplnit:

1 – nahrajeme fotky z našeho počítače (můžeme přidat jednu fotku nebo i více fotek),
2 – zadáme Název produktu,
3 – stanovíme cenu (stačí zadat číslo a měna se vyplní sama – proto jsem v předešlých krocích vybírali měnu Kč, Eura nebo jinou),
4 – zadáme popis produktu (můžeme zkopírovat např. z našeho eshopu),
5 – zadáme adresu, kam se zákazník dostane po kliknutí na políčko, které se mu nabídne (viz dále), doporučujeme adresu zkopírovat přímo z eshopu a dát adresu detailu produktu.

Nyní klikneme na políčko Uložit.

facebook_obchod_eshop_13-1

Objeví se oznámení, že jsme právě přidali první produkt. V upozornění je napsáno, že se produkt objeví až po zpracování a že toto může trvat několik minut. Nám se vždy objevil produkt okamžitě, ale zřejmě zobrazení produktu může také chvíli trvat. Klikneme na OK.

facebook_obchod_eshop_16

Nyní na stránce uvidíme první přidaný produkt. Můžeme také kliknout na možnost Přidat produkt a takto přidávat další produkty.

facebook_obchod_eshop_17

Pokud nyní návštěvník naší stránky na produkt klikne, tak se objeví dvě možnosti – Zpráva (návštěvník nám může zaslat zprávu, že má o produkt zájem) nebo Dokončit nákup na webu (tím se dostane na adresu, kterou jsme zadali u produktu – např. do detailu produktu přímo na našem eshopu).

facebook_obchod_eshop_18

Pokud jsme zadali adresu detailu produktu, tak po kliknutí na Dokončit nákup na webu se mu zobrazí např. takováto stránka přímo na našem eshopu, kde může pohodlně dokončit nákup.

facebook_obchod_eshop_19

Pokud bychom ale zvolili v jednom z předchozích kroků, že chceme aktivovat pouze zasílání Zpráv (byl to krok hned po odsouhlasení Smluvních podmínek), tak se možnost Dokončit nákup na webu nezobrazí.

facebook_obchod_eshop_20

Pokud návštěvník klikne na políčko Zpráva, tak se objeví následující okénko i s přednastaveným textem „Dobrý den, mám zájem o produkt Dámská peněženka Always Wild hnědá.“. Návštěvník může cokoli do zprávy dopsat nebo zcela přepsat přednastavený text.

facebook_obchod_eshop_21

My si například přepíšeme text na „Test Test Test“ a klikneme na Poslat.

facebook_obchod_eshop_22

Nám (jako majitelům stránky a eshopu) se zobrazí tato zpráva od našeho návštěvníka přímo v záložce Zprávy na facebookové stránce. Zde můžeme zákazníkovi odpovědět a vyžádat si například objednací údaje nebo s ním vykomunikovat vše potřebné.

facebook_obchod_eshop_23

Pokud byste chtěli vidět, jak bude zpráva vypadat z pohledu návštěvníka, tak tato zpráva se mu zobrazí v běžným zprávách, ve kterých návštěvník chatuje a dopisuje si se svými přáteli na facebooku. Jako příjemce zprávy bude vedena naše stránka na facebooku.

facebook_obchod_eshop_24

Pokud se vám možnost obchodu na Facebooku líbí, tak si můžete přečíst i náš další článek o pokročilých možnostech Facebook obchodu. Článek najdete ZDE.

reg_button_cz (2) reg_button_sk (1) reg_button_cz (2)

Webareal.cz – vytvořte si sami svůj E-SHOP a začněte vydělávat
Webareal.sk – vytvorte si sami svoj E-SHOP a začnite zarábať
Zombeek.cz – vytvořte si sami WEB. Zdarma.
Dropshipping – to je eshop bez investic a bez rizika.
Provizní program – propagujte Webareal a získejte z každého nového eshopu PROVIZI 696 Kč / 27,84 € ročně
Facebook Webareal – sledujte co se u nás děje
Facebook Zombeek – sledujte co se u nás děje
Webareal YouTube – návody, výukové seriály
Zombeek YouTube – video návody

Může vás zajímat

Webinář: Jednoduchá integrace Zenvio s Webareal
WEBAREAL
0 shares178 views
WEBAREAL
0 shares178 views

Webinář: Jednoduchá integrace Zenvio s Webareal

bohemiasoft - Říj 15, 2024

Vážení uživatelé Webareal, rádi bychom vás pozvali na speciální webinář, který se uskuteční 31. října v 15.00, a během kterého vám…

Pozvánka na E-commerce day v Bratislavě
WEBAREAL
0 shares155 views
WEBAREAL
0 shares155 views

Pozvánka na E-commerce day v Bratislavě

bohemiasoft - Říj 10, 2024

Za týden, 17.10.2024 se v Bratislavě uskuteční E-commerce day a my budeme u toho! Přijďte navštívit náš Webareal stánek a…

Současné metody link buildingu: Co funguje a co již ne
WEBAREAL
0 shares58 views
WEBAREAL
0 shares58 views

Současné metody link buildingu: Co funguje a co již ne

bohemiasoft - Říj 10, 2024

Link building, tedy získávání zpětných odkazů, je stále jednou z nejdůležitějších SEO strategií, která dokáže výrazně ovlivnit viditelnost webových stránek…

31 Responses

  1. Dobrý den, na svých facebook stránkách jsem si založila obchod. Ještě jsem ale neměla spuštěný e-shop a tak jsem při nastavování potvrdila Nakupování přes zprávy. V tuhle chvíli jsem o krok dále a e-shop jsem spustila. Proto bych to ráda rozšířila o možnost Dokončit nákup na jiném webu. Nikde ale nemůžu dohledat jak to změnit.

    Odpovědět
    • Dobrý den,

      kontrola produktů opravdu může nějaký čas trvat. Stále problém přetrvává? Pokud ano, obraťte se na nás nejlépe skrze autorizovaný dotaz z Vašeho e-shopu.

      Odpovědět
  2. Dobrý deň,

    máme vytvorený obchod na Facebook-u a keď dám zdieľať obchod, tak sa nám zobrazujú a listujú jednotlivé produkty len jednotlivého obrázku, bez popisu aj keď popis k nim je vložený. Vedel by nám s tým niekto pomôcť, prosím?

    Ďakujem.

    S pozdravom
    Frederika Vragašová

    Odpovědět
    • Dobrý den,

      prosím, zašlete nám problém nejlépe skrze autorizovaný dotaz z Vašeho e-shopu, abychom jej mohli prověřit.

      Odpovědět
  3. Dobrý den,
    je možné přidat mořnost „dokončení nákupu na jiném webu“ zpětně? Mám obchod založený, ale dala jsem tam jen zprávu (neboť jsem netušila, že při druhé možnosti bude možné oboje). Díky předem! Petra

    Odpovědět
  4. Dobrý den,

    mě se nezobrazuje možnost nakoupit přes zprávy, pouze dokončit na webu…nemohli byste mi prosim poradit?

    Dekuji

    Odpovědět
  5. Dobrý den, mám stejný problém. Není to v šabloně FB stránky?
    Jakou šablonu je nejlepší zvolit pro obchod obchod nebo služby?
    Jana

    Odpovědět
  6. Dobrý den, obchodování na facebooku zní lákavě. Chci se zeptat jak je to s EET a zda na toto obchodování potřebuji živnost. Nemám eshop, chtěl bych prodávat čistě přes fb. Funguje to například jako bazar? Můžu prodávat cokoli a nemusím řešit daně? Děkuji za informace, hodně by mi to pomohlo. Přeji hezký den.

    Odpovědět
    • Dobrý den Vojto,
      na facebooku nejde přímo zaplatit, takže je možné prodávat jen přes facebook a domluvit se po facebooku na způsobu úhrady a dopravě. Poté už záleží na způsoby platby – pokud by Vám někdo platil hotově, tak toto by podléhalo EET. Pokud Vám zaplatí bankovním převodem nebo kartou, tak toto již EET nepodléhá. Bude to běžné podnikání na živnostenský list, takže daně by tam měli být řešené běžným způsobem.
      Doporučil bych se pro jistotu ještě obrátit na finanční správu a dotázat se přímo jich, abyste měl jistotu.
      David

      Odpovědět
  7. Dobrý den ,když vložím produkt ,na hlavní stránce se mi zobrazuje PRODÁNO stránkou Ellenfashion.cz ..nechci aby se mi to tam zobrazovalo .Můžete mi poradit co s tím .Děkuji Helena

    Odpovědět
    • Dobrý den Heleno,
      mohla byste nám toto prosím poslat autorizovaným dotazem z administrace nebo na email podpora@bohemiasoft.com? Zkoušel jsem problém dohledat, ale nepodařilo se mi najít Váš eshop. Pokud byste poslala screen problému, tak by nám to moc pomohlo.
      Podíváme se na to. Děkuji.
      David

      Odpovědět
    • Dobrý den,
      facebook neustále něco mění. Zkuste se přihlásit k Vaší facebook stránce. Nahoře na liště byste měl mít možnost NASTAVENÍ. Na tu kliknete. Z levého menu vyberete UPRAVIT STRÁNKU. Zde by to již mělo být stejné jako v návodu. Kdyby Vám to i přesto nešlo, tak mi prosím napište na david.setek@bohemiasoft.com a poslal bych Vám screen.
      David

      Odpovědět
    • Dobrý den paní Kašparová,
      často se setkáváme s tím, že nějaká funkce je jen na nějakých FB účtech a zobrazí se až po nějaké době na účtech zbývajících. Zkuste prosím ještě vyčkat. Snad se brzy objeví.

      Odpovědět
  8. Na FB se vyplati dat jen novinky, nebo TOP produkty o kterych vite, ze jsou nejprodavanejsi. Nebo novinky. Co nas vsak zarazilo, je nemoznost sortyrovat produkty podle nejakych parametru. Treba podle casu vlozeni. Z vlastni zkusenosti vime, ze se produkty vkladaji chaoticky dle vlastniho „rozumu“.

    Odpovědět
  9. Viete mi prosím Vás poradit, ako je to so zberom objednávok? ak nemám vlastný eshop ale chcel by som aby pri objednávke zákazník vyplnil určite polia, meno, mesto, telefon, email… a aby sa to dalo exportovat, je takáto možnost na facebooku? ak ano kde?

    Odpovědět
    • Dobrý den Petře,
      obávám se, že takováto funkce součástí facebook obchodu není. Jediné řešení by bylo, abyste nechal objednávat zákazníky pouze pomocí zpráv a do nich by Vám pak následně zaslali objednací údaje. V tom případě byste eshop nepotřeboval a mohl vše vyřizovat přes eshop.

      Odpovědět
    • Dobrý den,
      zatím je možné jen ruční zadání produktů. Uvidíme, jestli facebook přijde do budoucna s automatickým napojením na eshop. Nemusíte si určitě dávat na FB obchod všechny produkty. Například jen nejzajímavější, přes které se návštěvníci facebooku prokliknou do eshopu a tam už uvidí i zbylé produkty.

      Odpovědět
    • Dobrý den,
      jestli se Vám v okénku nezobrazují obě dvě možnosti (zpráva a dokončení na jiném webu), tak to musí být chyba na straně facebooku a bude zapotřebí počkat. Mohou být ještě facebookové stránky, kde není funkce aktivní, ale je zvláštní, že by tam tato možnost úplně chyběla. Ale u facebooku jsme poučeni, že se může stát naprosto cokoli. Zkuste to prosím znovu příští týden, jestli už vše bude fungovat na vaší facebookové stránce správně.

      Odpovědět

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Říjen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Zář    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031