Google oddělí vyhledávání na mobilních zařízeních a na běžných počítačích

Lis 30, 2016
1373 Zobrazeno
Už je to nějaký ten pátek, co Google oznámil, že více jak polovina vyhledávání na vyhledávači Google je realizována z mobilních zařízení. Byla jen otázka času, než tento fakt Google zohlední ve svých novinkách. Jedna z prvních novinek bylo ohlášení, že od ledna příštího roku bude Google brojit proti vyskakovacím oknům a dalším podobným věcem na mobilních zařízeních, které znemožňují dostat se okamžitě k požadovanému obsahu na stránce (např. různé reklamy). O tomto tématu jsme pro vás již psali. Můžete si přečíst zde. Ale nyní přišel Google s ještě větší novinkou.

Novinkou ve výsledcích vyhledávání na Google je to, že Google bude mít oddělené běžné vyhledávání (na běžných počítačích – tzv. desktopech) a mobilní vyhledávání. Mobilní vyhledávání bude mít jiný index a bude mít zřejmě úplně jiné pořadí zobrazených výsledků.
Je to svým způsobem logické. Pokud někdo hledá na mobilním zařízení, a již více jak polovina vyhledávání je takto prováděna, tak nemá smysl řadit výsledky ve vyhledávání na mobilu podle indexu, který se stará o řazení výsledků na běžných počítačích. Google se tak opět snaží, aby lidé našli skutečně to, co hledají a také v podobě, která odpovídá jejich zařízení.
Již před rokem Google začal oddělené indexy testovat. Údajně by se již v prvním čtvrtletí roku 2017 měl oddělený index pro mobily spouštět naostro. Mobilní index bude podle Google aktuálnější a bude docházet k častější indexaci. To znamená, že pokud tvoříte pravidelně obsah na svém eshopu, tak to pro vás může znamenat výhodu oproti konkurenci. Je také důležité mít na eshopu responzivní šablonu.
Pokud nemáte zvolenou responzivní šablonu, která se přizpůsobuje velikosti vyhledávacího zařízení (i mobilům), tak si ji můžete zvolit v nové administraci eshopu v sekci Design webu -> podsekce Grafické šablony. Tam najdete záložku responzivní šablony (pokud byste chtěli na responzivní šablonu přejít, tak doporučujeme si založit nejdříve testovací eshop zdarma a tam si responzivní šablony vyzkoušet).

reg_button_cz (2) reg_button_sk (1) reg_button_cz (2)

Webareal.cz – vytvořte si sami svůj E-SHOP a začněte vydělávat
Webareal.sk – vytvorte si sami svoj E-SHOP a začnite zarábať
Zombeek.cz – vytvořte si sami WEB. Zdarma.
Provizní program – propagujte Webareal a získejte z každého nového eshopu PROVIZI 696 Kč / 27,84 € ročně
Facebook Webareal – sledujte co se u nás děje
Facebook Zombeek – sledujte co se u nás děje
Webareal YouTube – návody, výukové seriály
Zombeek YouTube – video návody

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares35 views
WEBAREAL
0 shares35 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares110 views
WEBAREAL
0 shares110 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares418 views
WEBAREAL
0 shares418 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031