Paypal – nová verze platební brány

Bře 22, 2023
897 Zobrazeno

Je tu další aktualizace, tentorkát z řad platebních bran. Týká se PayPalu, takže pokud jej na vašich e-shopech Webareal využíváte (v jakékoliv mutaci), pro další užívání je potřeba vaší součinnosti, a to do 31.3..

Co mám udělat pro další využívání PayPalu?

V první řadě je potřeba získat Client ID & Client Secret (místo stávajícího emailu pro PayPal). Ty získáte po přihlášení do vašeho PayPal účtu, v záložce „bussiness tools“ > „API credentionals“ > „Get started“. Případně pokud se vám je nedaří dohledat, kontaktujte zákaznickou podporu PayPal nebo obchodního zástupce, který s vámi ohledně vašeho PayPalu účtu komunikuje.

Poté je potřeba tyto údaje zadat v administraci vašeho eshopu v sekci „Eshop“ / „Poštovné“ / „Způsob platby“. V přehledu plateb najdete platební bránu PayPal a kliknete na záložku „Autorizace“. Zde vyplníte zmíněné Client ID & Client Secret.

Poznámka: Možnost zadání nových údajů pro PayPal se začne v rámci technického řešení v administraci objevovat postupně v následujících dnech. Nejpozději však 27.3. Do té doby si prozatím můžete zajistit nové údaje od PayPalu.

 

Po doplnění nových údajů si můžete ověřit správný přechod na novou verzi testovací objednávkou, kdy se na děkovací stránce i nadále bude zobrazovat tlačítko PayPalu vyzývající k platbě. Po jeho prokliku nově platba bude probíhat v samostatném pop-up okně. To je uživatelsky nejzásadnější rozdíl oproti původní verzi, kdy platba probíhala přesměrováním celého prohlížeče z e-shopu na Paypal.

Ještě zmíníme malé upozornění – pokud máte aktivovaný PayPal na cizí (například EN) mutaci eshopu a zkusíte otestovat platbu z CZ prohlížeče, zobrazí se vám tlačítko v CZ, nikoliv v EN jak by bylo logické. Nejde o chybu, ale o funkčnost nové verze PayPalu, kdy platební brána rozpozná vhodnou mutaci dle prohlížeče a v této tlačítko zobrazí. Nemusíte se tedy bát, ale vašim cizojazyčným zákazníkům se zobrazí tlačítko v jejich jazyce.

Po úplném odstavení původní verze z uvedené sekce odstraníme políčko pro přihlašovací email (k původní verzi) k Paypalu i my.

 

Může vás zajímat

Webinář: Jednoduchá integrace Zenvio s Webareal
WEBAREAL
0 shares147 views
WEBAREAL
0 shares147 views

Webinář: Jednoduchá integrace Zenvio s Webareal

bohemiasoft - Říj 15, 2024

Vážení uživatelé Webareal, rádi bychom vás pozvali na speciální webinář, který se uskuteční 31. října v 15.00, a během kterého vám…

Pozvánka na E-commerce day v Bratislavě
WEBAREAL
0 shares139 views
WEBAREAL
0 shares139 views

Pozvánka na E-commerce day v Bratislavě

bohemiasoft - Říj 10, 2024

Za týden, 17.10.2024 se v Bratislavě uskuteční E-commerce day a my budeme u toho! Přijďte navštívit náš Webareal stánek a…

Současné metody link buildingu: Co funguje a co již ne
WEBAREAL
0 shares40 views
WEBAREAL
0 shares40 views

Současné metody link buildingu: Co funguje a co již ne

bohemiasoft - Říj 10, 2024

Link building, tedy získávání zpětných odkazů, je stále jednou z nejdůležitějších SEO strategií, která dokáže výrazně ovlivnit viditelnost webových stránek…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Říjen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Zář    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031