Vytuněné statistiky na úvodní straně
Aktivujte si nový graf

Led 10, 2017
2075 Zobrazeno
2 Comments

Jedna z velice důležitých statistik, která zajímá každého majitele eshopu, je návštěvnost. Připravili jsme pro vás nový graf na úvodní stranu nové administrace, který vám ukáže nejen návštěvnost, ale také zobrazení stránek a počet unikátních IP adres. Zároveň si také zaktivníme údaje o dnešní návštěvnosti.

Cílem našeho snažení bude si aktivovat na úvodní straně administrace následující graf. V tomto návodu si ukážeme, jak na to.

zalozeni_eshopu_webareal_5

Tento graf zobrazuje data přímo z Google Analytics. Pokud byste nevěděli, co to jsou Google Analytics a jak si je na svém eshopu zaktivnit, tak můžete využít videa z naší Webareal Academy. Konkrétně doporučujeme se podívat na video o tom, co to jsou Google Analytics a následně jak je na eshopu zprovoznit (Google Analytics jsou zcela zdarma).

Pokud máme již Google Analytics založené a funkční, tak propojení je velice jednoduché. Když přijdeme na úvodní stranu naší administrace, tak u dvou statistik uvidíme políčko Propojit s Google Analytics. Jsou to dvě statistiky, které čerpají data z Google Analytics. Stačí na jedno z nich kliknout – je zcela jedno, na které z nich klikneme – a začneme tak propojovat eshop s Google Analytics.

zalozeni_eshopu_webareal_1

Pokud na jedno z těchto tlačítek klikneme, tak se nám zobrazí vyskakovací okénko, ve kterém budeme vyzváni k přihlášení pomocí účtu, pod kterým máme Google Analytics založené.

eshop_google_analytics

Do políčka zadáme náš Google účet – většinou je ve tvaru neco@gmail.com a klikneme na Další. V dalším kroku ještě musíme zadat heslo.

eshop_google_analytics2

V následujícím kroku klikneme na Povolit, aby mohlo dojít k propojení.

eshop_google_analytics3

V následujícím okénku se nám zobrazí roletka, ze které vybereme výběr dat, ze kterého se budou data čerpat. Struktura v roletce přesně odpovídá struktuře v Google Analytics. Po vybrání klikneme na Uložit.

eshop_google_analytics4

Zobrazí se nám okénko s informací, že propojení bylo úspěšně provedeno. Také je zde důležitá informace, že po návratu do administrace bude zapotřebí znovu načíst stránku (nejlépe pomocí klávesové zkratky Ctrl + F5). Můžeme kliknout na Zavřít okno.

eshop_google_analytics5

Nyní budeme navráceni na úvodní stranu administrace a uvidíme, že Dnešní návštěvnost i Graf ještě nejsou aktivní. Je to proto, že musíme znovu načíst stránku klávesovou zkratkou Ctrl + F5 = opětovné načtení stránky. Poté již Graf i Denní návštěvnost uvidíme.

zalozeni_eshopu_webareal_6

V grafu vidíme tři důležité statistiky – Návštěvy, Unikátní IP a Zobrazené stránky. Můžeme si zjednodušeně představit, že jedna IP adresa patří jednomu počítači. Takže tuto statistiku můžeme považovat za alespoň přibližný počet lidí, kteří váš eshop navštívili. Nezapomeňme na to, že jeden návštěvník může způsobit více návštěv (jeden návštěvník může např. během jednoho dne navštívit váš eshop 3x a tím způsobí tři návštěvy). Proto může být rozdíl mezi Návštěvami a Unikátními IP adresami. Zobrazení stránek znamená, kolik bylo celkem zobrazeno stránek na eshopu za daný den (pokud by návštěva zobrazila úvodní stranu a kategorii, tak došlo ke zobrazení dvou stránek).

zalozeni_eshopu_webareal_7

Pokud bychom se rozhodli propojit svůj eshop s jiným výběrem dat, tak stačí kliknout na ikonu ozubeného kolečka pod grafem.

zalozeni_eshopu_webareal_8

Doufáme, že se vám bude graf líbit a poskytne vám další důležité informace.

 

reg_button_cz (2) reg_button_sk (1) reg_button_cz (2)

Webareal.cz – vytvořte si sami svůj E-SHOP a začněte vydělávat
Webareal.sk – vytvorte si sami svoj E-SHOP a začnite zarábať
Zombeek.cz – vytvořte si sami WEB. Zdarma.
Kasareal.cz – pokladní systém pro EET.
Shopareal.cz – eshop na každé webové stránce.
Dropshipping – to je eshop bez investic a bez rizika.
Provizní program – propagujte Webareal a získejte z každého nového eshopu PROVIZI 696 Kč / 27,84 € ročně
Facebook Webareal – sledujte co se u nás děje
Facebook Zombeek – sledujte co se u nás děje
Webareal YouTube – návody, výukové seriály
Zombeek YouTube – video návody

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares35 views
WEBAREAL
0 shares35 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares111 views
WEBAREAL
0 shares111 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares419 views
WEBAREAL
0 shares419 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

2 Responses

  1. Mne stále píše:
    Nepodarilo sa načítať dáta z Google Analytics. Pokiaľ bude problém pretrvávať, skúste znova prepojiť dáta s Google Analytics.
    A píše mi to na oboch weboch

    Odpovědět
    • Dobrý den,
      pošlete, prosím, váš problém přes autorizovaný dotaz – kolegové technici se na to podívají. Děkujeme.

      Odpovědět

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031