Srovnání platebních bran 2023

Srp 16, 2023
801 Zobrazeno

Výběr platební brány pro váš eshop je důležitý krok, který může ovlivnit vaše obchodní úspěchy. Existuje několik klíčových faktorů, které byste měli zvážit při výběru platební brány:

  1. Dostupnost a pokrytí: Ujistěte se, že platební brána je dostatečně známá u vašich zákazníků, je tím pádem i důvěryhodná pro to, aby jí svěřili své platby. Měla by podporovat různé typy plateb, včetně kreditních karet, plateb převodem, mobilních peněženek apod.
  2. Poplatky a náklady: Srovnávejte poplatky za transakce, mějte na paměti jak pevné poplatky, tak procentuální sazby z transakcí. Některé platební brány také mohou vyžadovat měsíční poplatky za služby.
  3. Integrace a jednoduchost použití: Vyberte platební bránu, která lze snadno integrovat do vašeho eshopu a kterou vaši zákazníci budou moci pohodlně používat.
  4. Podpora měn a jazyků: Pokud plánujete provozovat mezinárodní eshop, ujistěte se, že platební brána podporuje různé měny a jazyky.
  5. Rychlost a spolehlivost: Platební brána by měla být rychlá a spolehlivá, aby minimalizovala zpoždění a narušení pro zákazníky.
  6. Způsoby výplat: Zjistěte, jakým způsobem a jak často vám platební brána vyplácí peníze z transakcí.
  7. Recenze a reference: Zkuste najít recenze a reference od jiných obchodníků, kteří již danou platební bránu používají. To vám může poskytnout lepší představu o jejích výhodách a nevýhodách.
  8. Podpora zákazníků: Dobrá podpora zákazníků je důležitá, pokud budete mít potřebu řešit technické problémy nebo dotazy ohledně platby.
  9. Budoucí rozšiřitelnost: Zvažte, zda platební brána umožňuje budoucí rozšíření funkcí, jako jsou například opakované platby, odběry, platby na splátky apod.
  10. Podpora eshopovou platformou: Zjistěte si, jaké platební brány vaše eshopová platforma podporuje. Bez toho jen velmi obtížně budete platební bránu integrovat do vašeho eshopu.

Výběr nejlepší platební brány závisí na konkrétních potřebách vašeho eshopu a vašich zákazníků. Doporučuji provést důkladný průzkum a porovnání různých možností předtím, než se rozhodnete pro konkrétní platební bránu. My jsme pro vás připravili velký, přehledný souhrn nejznámějších platebních bran působících na českém slovenském trhu. Ve srovnání jsme se zaměřili jsme se na platební brány Comgate, GoPay, ThePay, Barion, Trustpay a PayPal.

Podporované platební metody:

Podpora plateb pomocí platebních karet je prakticky standardní funkcí všech platebních bran. Platby pomocí VISA, Mastercard, Maestro jsou všeobecně podporovány. Je však také velmi vhodné zkontrolovat i podporu pro stále častěji používané rychlé online platby přímo z jednotlivých bankovních účtů. Zkontrolujte si tedy zda platební brána podporuje platby z většiny nejznámějších bankovních ústavů v zemi, na které váš eshop bude cílit.

Ceník poplatků:

Zde je situace o něco složitější. Obvykle neexistuje jeden ceník pro eshopy všech různých velikostí. Obecně tedy platí, že čím více plateb přes platební bránu vaši zákazníci uskuteční, tím menší poplatky budete za jednotlivé transakce platit. U některých bran se vyplatí smlouvat o výši poplatků. Konkurence mezi platebními branami je obrovská…

Platební bránou podporované měny a jazyky:

Plánujete s vaším eshopem mezinárodní expanzi? Pak si důkladně vybírejte mezi podporovanými měnami i jazyky, ve kterých je platební brána dostupná. Pokud brána „hovoří“ stejným jazykem jako plátce, pochopitelně to zvyšuje důvěryhodnost platební brány.

Možnosti exportu plateb:

Budete-li mít více plateb, vaše účetní jistě ocení pro spárování plateb export příchozích pohybů ve vaší platební bráně. CSV export je nezbytným minimem a dnes již široce podporovaný bankovní formát ABO jistě potěší.

Berte, prosím, na vědomí, že tyto informace vycházejí z veřejných ceníků a informací na jednotlivých web stránkách poskytovatelů platebních bran v době vydání tohoto článku. A mohou se s časem měnit. Před vaším definitivním rozhodnutím doporučujeme zkontaktovat zvolenou platební bránu pro ujištění se o aktuálnosti informací a podmínek.

 

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares33 views
WEBAREAL
0 shares33 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares110 views
WEBAREAL
0 shares110 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares415 views
WEBAREAL
0 shares415 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031