Rozhovor: Dalibor Jaroš (CEO, Collabim) – Na trhu neexistuje konkurent Collabimu

Dub 04, 2023
675 Zobrazeno

Collabim je nejpoužívanější SEO nástroj v Česku. Změří pozice klíčových slov a PPC reklamy a vy tak získáte neustálý přehled o tom, jak si vedete ve vyhledávačích. Zjistíte, jestli dlouhodobě posilujete, nebo stagnujete. Pomocí Collabimu můžete zanalyzovat svůj eshop a objevit tak jeho slabá místa. Chcete přesně vědět, jak si stojí konkurence ve vyhledávačích? Collabim vám tyto informace poskytne – stane se vaším osobním špehem. A je toho mnohem více. 

Collabim můžete mít i vy na svém eshopu od Webarealu! Popovídali jsme si o tomto nástroji s Daliborem Jarošem, CEO Collabimu o tom jak Collabim vznikl a kam se ubírá jeho budoucnost. 

Dalibore, jaké jsou podle vás největší přínosy Collabimu z pohledu majitele internetového obchodu?

Jak já vždy říkám, Collabim potřebujete ze dvou jediných důvodů. Za prvé – buď si SEO chcete dělat sami – a pak potřebujete někoho, kdo vás povede za ruku. Anebo si na to chcete někoho najmout a pak potřebujete mít multimetr – nějaký stroj, nástroj, přístroj, který vám ukáže, jak si vedete a zda-li nakoupená investice směřuje ke zdárnému, či nezdárnému výsledku.

Na trhu existuje více podobných SEO nástrojů. V čem je Collabim lepší proti konkurenci?

Na trhu neexistuje konkurent Collabimu. Collabim je naprosto unikátní v tom, že mimo to, co nabízejí klasické SEO nástroje, nabízí workflow. Nabízí pracovní postup a učí své uživatele dělat SEO, v čemž se v zásadě liší od všech SEO nástrojů na trhu, které já znám.

Jak vlastně Collabim vznikl, co bylo impulsem pro jeho vytvoření? A jak se vám podařilo z něj vybudovat nejpoužívanější SEO nástroj v Česku?

(smích) To vám bohužel nepovím, protože jsem nebyl u jeho vzniku. Já ho pouze vedu a vedu ho od doby 2017, kdy už byl největším a nejpoužívanějším SEO nástrojem v Česku a Slovensku. Od té doby se nám podařilo jenom téměř čtyřikrát zvětšit uživatelskou základnu.

S čím vším eshopaři pomůže a jak složité je jeho používání? Máte nějaký užitečný tip na “skrytou” funkci?

Jeho používání není složité. Problémem je, že většinou nevíte, co v SEO dělat – a když už ano – tak neumíte prioritizovat jednotlivé úkoly. V tom se snažíme vám pomoci v doprovodných školeních a materiálech. A užitečný tip na skrytou funkci? Nevím, jestli je úplně skrytá, ale je poměrně nová – a je to jednoznačně Collabim databáze v rámci průzkumníku klíčových slov, kterou jsme teprve nedávno otevřeli a obsahuje největší sbírku z českých SEO nástrojů hledaných klíčových slovních spojení, která máte okamžitě k dispozici na talíři.

… mají vůbec SEO nástroje s příchodem umělé inteligence budoucnost?

To je zapeklitá otázka. Otázkou je, jestli vůbec v budoucnosti je SEO. A podle toho se bude odvíjet to, co budeme dělat. Ale vždy se budeme snažit být tady pro tu část našich zákazníků, pro které bude dávat smysl starat se o svůj web, neustále ho rozvíjet. Jak svoje podnikání, tak svoji znalost.

A co další novinky, na co se mohou uživatelé Collabimu v budoucnu těšit, co připravujete?

Doufám, že se nám velmi brzy podaří ještě více zpříjemnit a přivést k ní ještě více uživatelů a je to funkce Svatý grál, kterou již léta znáte. Chystáme jeho kompletní předělání. Jo a pak taky možná nový Collabim. Ale o tom zase někdy jindy.

[su_note note_color=“#e1e1bb“ radius=“10″]Pokud máte zájem začít používat Collabim, můžete si ho velmi snadno nainstalovat z úvodní stránky administrace vašeho eshopu, kliknutím na tlačítko „Nainstalovat Collabim“. [/su_note]

 

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares34 views
WEBAREAL
0 shares34 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares110 views
WEBAREAL
0 shares110 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares416 views
WEBAREAL
0 shares416 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031