Novinka na Zombeekovi
U nás se řeší globální problémy globálním blokem

Lis 04, 2016
1273 Zobrazeno

Není to tak dávno, co jsme přidali na zombeeka možnost vícestránkového webu, kdy si můžete vytvořit na webu neomezené množství stránek. Od té chvíle nám zákaznici psali, že by se jim líbilo, kdyby nemuseli bloky (např. menu, fotogalerii atd.) přidávat na všech stránkách manuálně a šlo by to jedním kliknutím. Tak jsme přišli s novinkou, kterou jsme nazvali globální blok. V tomto článku se podíváme, co globální blok umí a jak na něj.

Na fungování globálního bloku se můžete podívat ve video návodu nebo si přečíst návod v textové podobě. Pro vaši spokojenost připravujeme oba dva typy návodů. Záleží na vás, jaký typ vám bude vyhovovat více.

Video návod:

Textový návod:
Jak funguje globální blok si ukážeme na bloku s menu, ale stejný postup by fungoval u jakéhokoli bloku na zombeekovi. Menu vidíme na následujícím obrázku vpravo. Vlevo si přidáme pár stránek, abychom si na nich mohli fungování globálního bloku vyzkoušet.

1Přidali jsme si další tři stránky – Strana2, Strana3 a Strana4.

2Nyní si na blok najedeme a mezi ikonkami se nám objeví ikonka zeměkoule. Pokud na ni klikneme, tak se začne tento blok kopírovat na všechny další stránky (to znamená na stránky Strana2, Strana3 a Strana4).

3

Na následujícím obrázku můžeme vidět, že jsme na Strana3 a blok s menu se nám na stránku skutečně zkopíroval.

4-zombeek

Ale to není vše. Pojďme dál. Nyní si představme, že například na Strana3 vymažeme některé položky menu – ponecháme pouze 5 prvních položek menu a zbylé 4 vymažeme. Nyní klikneme na ikonu pro zkopírování změn.

6-zombeek

Tyto změny se projeví na všech stránkách, kde daný blok je – tedy na úvodní straně s názvem index a také na Strana2, Strana3 a Strana4. Tyto stránky budou mít nyní v menu jen 5 prvních položek. Možná vás nyní napadne, co by se stalo, kdybychom nejdříve přidali další stránku bez menu a až poté bychom klikli na tuto ikonku. Stalo by se úplně to samé. Na stránce bez menu (říkejme ji např. Strana5) by se nic nezměnilo, ale na předešlých stránkách, kde už menu bylo, tak tam by se změny projevily. Jak to ale celé funguje? Porovnejme si dva následující obrázky.

7-zombeek                   8-zombeek

V levém obrázku vidíme, že ikona zeměkoule je zapnutá resp. svítí zeleně. Na pravém obrázku je vypnutá resp. šedá. Můžeme takto zapnutou (zelenou) ikonou zeměkoule označit námi vybrané stránky a na těchto stránkách se změny aplikují. To znamená, že pokud bude ikona zeměkoule zelená na stránkách Strana2 a Strana4 a na Strana3 provedeme umazání položek menu a klikneme na ikonu pro kopírování, tak se změny projeví pouze na Strana2 a Strana3. Na úvodní straně s názvem index se neprojeví, protože ta bude mít ikonku zeměkoule zašedlou (pokud chceme změnit ikonku ze zelené na šedou a obráceně, tak na ni stačí kliknout). Dá se říci, že zelenými ikonkami zeměkoule si vytváříme skupinu stránek, na které se mají změny aplikovat.

Předpokládejme, že si nyní přidáme další prázdnou stránku s názvem Strana6. Jak na ní nyní dostaneme blok s menu, aniž bychom ho museli ručně přidávat? Stačí jít na kteroukoli stránku, kde máme menu v podobě, ve které chceme menu mít i na Strana6 a pokud je ikonka zeměkoule šedá, tak na ni stačí jednou kliknout, aby zezelenala (pokud je zelená, tak na ni klikněte jednou – zešediví – a pak ještě jednou – zezelená – viz následující  video).

reg_button_cz (2) reg_button_sk (1) reg_button_cz (2)

Webareal.cz – vytvořte si sami svůj E-SHOP a začněte vydělávat
Webareal.sk – vytvorte si sami svoj E-SHOP a začnite zarábať
Zombeek.cz – vytvořte si sami WEB. Zdarma.
Provizní program – propagujte Webareal a získejte z každého nového eshopu PROVIZI 696 Kč / 27,84 € ročně
Facebook Webareal – sledujte co se u nás děje
Facebook Zombeek – sledujte co se u nás děje
Webareal YouTube – návody, výukové seriály
Zombeek YouTube – video návody

 

Může vás zajímat

Rozšíření XML feedů o libovolné informace – není problém
WEBAREAL
0 shares333 views
WEBAREAL
0 shares333 views

Rozšíření XML feedů o libovolné informace – není problém

bohemiasoft - Kvě 06, 2024

Jedna z cest, jak účinně propagovat svůj eshop, je vystavit své produkty na zbožových porovnávačích. K tomu potřebujete vygenerovat tak…

Přijďte za námi na RESHOPER
WEBAREAL
0 shares161 views
WEBAREAL
0 shares161 views

Přijďte za námi na RESHOPER

bohemiasoft - Kvě 03, 2024

I letos se bude Webareal účastnit jednoho z největších e-commerce veletrhů a konferencí - Reshoper, který se koná 15. května 2024…

Dopřejte zákazníkům větší komfort při nakupování: Dobírka nebo platba kartou už nestačí
WEBAREAL
0 shares410 views
WEBAREAL
0 shares410 views

Dopřejte zákazníkům větší komfort při nakupování: Dobírka nebo platba kartou už nestačí

bohemiasoft - Dub 15, 2024

Nakoupí častěji, utratí více. Přesně tak působí na zákazníky moderní platební metody od Skip Pay. Odložená platba likviduje nejistotu spojenou…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Dub    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031