Podrobnější popis nastavení SEO optimalizace webu, který je vytvořený v našem systému (webareal, web-rychle atd.)

– Zakladem optimalizace webu je zvolit si vhodna klicova slova (standartne doporucujeme 5-10 slov). slova by nemela byt moc jednoducha/obecna jako je napr auto, kytka, dite. Priklad: Mate obchod s pivem, tak se zamerte na par hlavnich vyrobku a jako klicova slova uvedte napr. distribuce, plzenske pivo, budejovicke, prodej piva a ne jen pivo ci sud.

– Do description (popisu webu) se vyplnuje jednoduchy a vystizny popis vaseho webu / sluzeb, pricemz je vhodne pouzit nektere z klicovych slov. Priklad: Poskytujeme kompletni servis pri rozvozu sudoveho piva a reklamnich predmetu. Zabyvame se hlavne prodejem plzenskeho a budejovickeho piva, brousenych dzbanu a sklenic.

– Dale je nezbytne dat webu nejaky obsah, aby tam nebyly jen vyrobky ale take texty, pricemz nadpisy a texty by mely opet obsahovat nektera klicova slova. Pokud je v textu pouzito vice nadpisu, je treba mit je odlisene podle dulezitosti. Nadpisy je treba napsat primo do textu a oznacit je pomoci editoru textu jako nadpis urovne (v rozsirenem editoru se to resi pomoci nabidky format vpravo nahore). Mate moznost nastavit 6 ruznych urovni nadpisu, pricemz ani jedna uroven by nemela byt vynechana. Napriklad pokud mate tri urovne nadpisu, budou zvolene urovne 1,2,3 nikoliv 2,4,5. Dulezitost je dana sestupne od Nadpisu1 do Nadpisu6.

– Dale je dobre vyhnout se zbytecnemu formatovani textu napr. pri kopirovani clanku z wordu. V tomto pripade je dobre text filtrovat pres klasicky editor wordpad, kde se formatovani zrusi a pak si ho muzete dodatecne nastavit v textovem editoru clanku.

– Dalsi dulezita vec je zvolit si pomer mezi nadpisy a clanky. Pokud bude clanek obsahovat pouze nadpisy, vyhledavace nikdy nebudou hodnotit web vyrazne pozitivne. Take je zasadni uvedomit si, ze texty pisete pro zakazniky a ne pro vyhledavace, takze musi byt srozumitelne a prehledne. Neni dobre to s klicovymi slovy prehanet.

– Pokud se jedna o eshop, je dobre mit u kazde kategorie vyrobku kratky a srozumitelny popisek dane kategorie. V tomto pripade plati u textu stejna pravidla jako pro clanky. Je dobre tedy mit napr. odstavec textu k dane kategorii.

– Nazev vyrobku je dobre volit co nejvystizneji napr. znacku a typ vyrobku. Priklad: MP3 prehravac – nenapisete MP3 prehravac dotykovy a displejem 2,8´´ + dlouhy kabel, ale napisete napr. IPOD Like dotykovy.

– Jeste k tem vyrobkum je take dobre mit nejake texty u samotneho vyrobku v kolonce kompletni specifikace – napr. kratky popisek funkcnosti a spolehlivosti produktu.

– Nazev webu – neni dobre mit moc dlouhy nazev webu (nastavuje se v nastaveni > nastaveni webu > Titulni nazev webu). Staci 1-2 slova maximalne – je to zakladni nazev, ktery se zobrazi ve vysledku vyhledavacu, cim delsi tedy je, tim mensi hodnotu udava generovanym slovum za nim – obvykle nazvy vyrobku nebo kategorii.

– Dalsi velke plus je vytvoreni zpetnych odkazu pro vas web. Jedna se o jedno ze zakladnich kriterii pro hodnoceni vaseho webu vyhledavacem. Cim vice zpetnych odkazu a predevsim z jiz dobre hodnocenych webu, tim vetsi mate sanci na lepsi umisteni ve vyhledavacich. Neni ale dobre na web vlozit stovky odkazu, ale staci si vybrat jen ty nejdulezitejsi a ty tam vlozit (zpetne odkazy se vkladaji v menu nastaveni > nastaveni webu > do kolonky pro kod pocitadla pristupu a nasledne se zobrazi v paticce kazde stranky webu).

– Dalsi majoritni veci je zaregistrovani se primo na vyhledavacich do katalogu firem. Registrace se provadi primo na uvodni strane kazdeho vyhledavace do sekce katalog firem (katalog, firmy atd.). Tato registrace je bezplatna a jeji vyrizeni trva cca 2 tydny. Samozrejme je dobre zaregistrovat se do co najvcie vyhledavacu je to mozne, ale zase neni dobre se registrovat do nejakych podradnych. Staci si vybrat napr. 10 hlavnich vyhledávacu jako je seznam.cz, atlas.cz apod. Co se tyce googlu, tam se registrace primo nedela, ten si bere udaje od ostatnich vyhledavacu a sam si Vas zaregistruje.

Pro urychleni registrace na googlu je mozne vyuzit nasledujici odkaz a tam vlozit odkaz adresy domovske (uvodni stranky) –> http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl

– Dalsi velke velke plus je zaregistrovat se do katalogu zbozi / nakupnich galeriich – hlavne pokud mate eshop a ne pouze informativni stranky. Zde pri registraci po Vas bude pozadovana URL adresa exportniho feedu, kterou si muzete vygenerovat primo ve svoji administraci webu v menu eshop > xml export, kde si vyberte z nasledujici nabidky. Pocet exportu pro tyto katalogy je zatim omezeny, takze pokud se budete chtit zaregistrovat na nejaky, ktery nas system nepodporuje, staci nam napsat a my ho dodelame.

Samozrejme je potreba pocitat s tim, ze se tyto zmeny neprojevi okamzite, ale trva to priblizne 2-4 tydny, nez se vubec neco zacne dit.

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares35 views
WEBAREAL
0 shares35 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares111 views
WEBAREAL
0 shares111 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares419 views
WEBAREAL
0 shares419 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031