GDPR i pro weby na Zombeekovi

Dub 24, 2018
1125 Zobrazeno
2 Comments

GDPR – Pravidla ve zpracování osobních údajů, vstoupí v celé EU v platnost 25. května 2018, přináší nově sjednocená pravidla k ochraně osobních údajů. V případě, že již nyní u svých webů dodržujete daná pravidla, nebude toto nařízení pro vás příliš velkou zátěží, spíše jen evolucí stávajících pravidel.

Všechny 3 jazykové mutace Zombeeka (česká, slovenská i maďarská) budou včas připraveny, na implementaci GDPR zásad pracujeme. S něčím se, ale možná budete muset “poprat” i vy sami.

VEŘEJNÁ ČÁST WEBU:

– všechny zákonné úpravy vašeho webu budou prakticky jedním kliknutím v administraci automaticky nastaveny. Půjde především o nastavení checkboxů pro odsouhlasení nakládání s osobními údaji ve standardním kontaktním formuláři a ve vlastních uživatelsky definovaných formulářích. A nově přidaná možnost ukládat tyto data i ze standardních formulářů do databáze (pro placenou verzi Zombeek webů)
– připravili jsme vzorové dokumenty pro nakládání s osobními daty

ADMINISTRACE WEBU:

– přibude celá nová sekce GDPR, jejíž součástí bude seznam všech získaných osobních údajů vašeho webu
– sekce pro vkládání a verzování dokumentů nutných pro získání souhlasu se zpracováním osobních údajů
– sekce, která vám pomůže vyhovět novým povinnostem plynoucím z GDPR, především právu vašich zákazníků na výmaz osobních údajů, právu na informování a právu na přenositelnost informací. Připravili jsme pro vás co nejjednodušší rozhraní s možností exportů pro tyto žadatele. Vše bude fungovat na jedno kliknutí.
– tyto sekce a nové funkce budou součástí pouze placených webů. Není to z důvodu, že bychom chtěli bezplatné weby diskriminovat, ale jednoduše proto, že kontaktní formuláře, které na svých free webech využíváte neukládají data k nám na server do databáze. Takže je nemůžeme pro vás dále zpracovávat a filtrovat. 

Připravíme vám jednoduché návody jak do GDPR co nejrychleji a nejsnáze proniknout. Není to nic těžkého nebo zatěžujícího. Připravíme samozřejmě i také zpracovatelskou smlouvu, která je potřeba uzavřít mezi vámi a naší firmou, která se stará o bezpečné uložení osobních údajů na serveru.

NA CO SE MUSÍTE PŘIPRAVIT VY:

– se všemi subjekty, kterým předáváte osobní údaje vašich zákazníků musíte mít uzavřenou zpracovatelskou smlouvu. Jde například o vaše účetní, dopravce… Obvykle by takovou smlouvu měli mít připraveni tito vaši partneři.
– zasíláte zákazníkům newslettery? Prověřte jak jste získali jejich souhlas, v případě pochybností proveďte reaktivaci jejich souhlasů. V patičce newsletterů musí být možnost odhlásit se ze zasílání emailů
– pokud ukládáte osobní údaje v papírové podobě, musíte zabezpečit jejich uložení proti neoprávněnému přístupu (uzamykatelná skříň…)
– zmapujte si, kam všude předáváte osobní údaje vašich zákazníků a zaměstnanců. Minimalizujte riziko jejich ztráty a zneužití.
– zabezpečte vaše počítače proti zneužití třetí osobou. Analyzujte kdo z vašich zaměstnanců má přístup k osobním údajům a případně tyto přístupy minimalizujte.
– pokud údaje získané z kontaktních formulářů ukládáte na jiné místo než do databáze na serveru a dále s nimi pracujete, například pro účely marketingu nebo zasílání newsletterů (toto platí pro free verzi zákazníků Zombeeka), budete muset sami ve vašem interním systému splnit všechny požadavky, které GDPR na vás klade.

Může vás zajímat

Zvyšte bezpečnost svým eshopů – nová funkce
WEBAREAL
0 shares75 views
WEBAREAL
0 shares75 views

Zvyšte bezpečnost svým eshopů – nová funkce

bohemiasoft - Čvc 10, 2018

Email a heslo jsou dvě věci, které běžně potřebujete k přihlášení do eshopu. Nyní máte možnost nastavit si vyšší úroveň…

GDPR – další možnosti
WEBAREAL
0 shares236 views
WEBAREAL
0 shares236 views

GDPR – další možnosti

bohemiasoft - Čvn 29, 2018

Na základě nového výkladu GDPR od Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), jsme připravili další nové možnosti v nastavení GDPR pravidel…

Šablona KRYPTONIT
WEBAREAL
0 shares287 views
WEBAREAL
0 shares287 views

Šablona KRYPTONIT

bohemiasoft - Čvn 21, 2018

Máme pro vás novou šablonu KRYPTONIT. Zcela jistě vás uchvátí svým svěžím a moderním vzhledem. Tato šablona si bere to nejlepší…

2 Responses

Přidat komentář

Your email address will not be published.


*

KALENDÁŘ

Červenec 2018
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031