Dokončili jsme novou funkci – možnost nastavení vlastních URL adres pro jednotlivé produkty, kategorie produktů a článkovou strukturu webu.Upozorňujeme, že tuto funkci je nutné používat s rozvahou a pouze pokud „víte co děláte“. Pomocí nastavení vlastních URL adres můžete docílit lepšího dohledání vašich stránek ve vyhledávačích, je však nutné postupovat opatrně a podle níže uvedených doporučení. V opačném případě můžete způsobit zhoršení pozic svého eshopu ve vyhledávačích.

url1

Po aktivaci této funkčnosti a uložení změn se objeví další možnost „Vynutit v URL adrese název webu“. Při této zapnuté volbě budou URL adresy obsahovat (stejně jako nyní) název vašeho webu. Princip je popsán v nápovědě na tomto obrázku :

url2

Co získáte :

– automaticky se vygenerují nové URL adresy vašich stránek, ve tvaru :
pro produkt : www.vasedomena.cz/nazev-produktu-d1.htm  (místo původní http://www.vasedomena.cz/web/eshop/15-1-Kategorie/20-2-Podkategorie/5/1-nazev-produktu)
pro kategorii : www.vasedomena.cz/nazev-kategorie-c2_1_2.htm (místo původní http://www.vasedomena.cz/web/eshop/2-1-nazev-kategorie)
– odstraní se duplicity v URL adresách
– původní adresy jsou přesměrovány na nové a vyhledávači se označí jako trvale přesměrované (301 redirect)

 

 
2. RUČNÍ ZMĚNA JEDNOTLIVÝCH URL ADRES

Pokud již váš eshop je delší dobu zaindexován a chcete například jenom vylepšit dohledatelnost některých produktů, je vhodnější původní stav něměnit a upravit pouze jednotlivé adresy, například nejdůležitějších produktů na úvodní straně.

Při této variantě úprav nemusíte vůbec aktivovat novou variantu generování  URL (viz popis v bodu 1), ale můžete přímo nastavit libovolnou URL u jednotlivého produktu, variant produktů nebo kategorie produktů a nebo článků.

Jak to vypadá a kde naleznete tuto možnost v editaci produktu :

url3

Pokud je stávající adresa produktu ve starém formátu http://www.vasedomena.cz/web/eshop/15-1-Kategorie/20-2-Podkategorie/5/1-nazev-produktu nebo v novém tvaru www.vasedomena.cz/nazev-produktu-d1.htm, touto možností vytvoříte adresu zcela novou. Například www.vasedomena.cz/uzasny-nazev-produktu. Původní adresy budou opět přesměrovány na novou adresu a vyhledávačům bude dáno na vědomí, že jde o změnu trvalou (redirect 301).

Můžete zadávat a vylepšovat URL i vícekrát, všechny původní adresy budou uchovány a přesměrovány na aktuální adresu tak, aby nedošlo k vytváření duplicit :

URL4

 

Obdobně můžete takto měnit i názvy pro URL kategorií produktů a kategorií článků.

Ručně můžete editovat URL jak v režimu aktivované nové struktury URL adresa (bod 1), tak i bez této aktivace. Nově zaregistrované eshopy již mají novou strukturu URL adres již aktivovanou automaticky.

 

UPOZORNĚNÍ NA MOŽNÉ PROBLÉMY :

Pokud vyhledávače mají zaindexovány kromě vaší stávající adresy na produkt „http://www.vasedomena.cz/web/eshop/15-1-Kategorie/20-2-Podkategorie/5/1-nazev-produktu“ i další podružné adresy, například „http://www.vasedomena.cz/web/eshop/15-1-Kategorie/20-2-Podkategorie/5/1-nazev-produktu/412-MOJE-ZNACKA?BLABLA“ (ať už vznikli jakkoliv, například vaším označením pro různé reklamní kampaně), kde je cílová adresa zcela stejná, jde tedy o duplicitní adresu, pak nová verze stuktury URL tyto duplicitní adresy nepřesměruje na nový tvar, odstraní jejich funkčnost a může tak např. dojít k dočasnému snížení počtu návštěv vašeho webu.

 

 

 

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares38 views
WEBAREAL
0 shares38 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares113 views
WEBAREAL
0 shares113 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares421 views
WEBAREAL
0 shares421 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031