Posilujeme API Webarealu o novou možnost práce s parametry

Kvě 29, 2024
1010 Zobrazeno

Co je API?

API Webareal podporuje už řadu let, a to i v základním tarifu start. Přesto ale přípomeneme, k čemu takové API slouží…

Představme si API e-shopu jako bránu, díky které je možné e-shop rozšiřovat / propojovat i o funkce, které e-shop sám o sobě nemá. Pár příkladů použití:

  • Může automaticky stahovat informace o produktech z vašeho dodavatelského systému, aktualizovat ceny podle ceníku distributora, nebo importovat jiné změny produktů z externích zdrojů.
  • Může automaticky odesílat objednávky do vašeho skladového systému, vytvářet faktury v účetním softwaru, nebo synchronizovat informace o zákaznících s vaším CRM systémem.
  • Nebo mohou vývojáři díky API propojit váš eshop s novými platebními branami, integrovat vlastní marketingové nástroje i automatizovat vaše interní procesy, které ohledně eshopu řešíte.

Ačkoliv se může API zdát složité, pro běžného uživatele e-shopu není nutné jej nijak detailně znát. To už je práce programátora. Pro vás je důležité, že vám otevírá dveře k široké škále možností, jak ze svého e-shopu udělat ještě chytřejší a efektivnější nástroj pro váš byznys.

Co API nyní nabízí?

Už nyní v API můžete pracovat s:

  • objednávkami
  • produkty
  • kategoriemi produktů
  • variantami produktů (vč. práce s číselníky vlastností)
  • webhooky (informace z eshopu o nové objednávce, registraci zákazníka apod.)
  • registrovanými zákazníky

Co je nového?

Nové API umožňuje i práci s parametry produktů. Strojově (hromadně) tedy můžete produkty obohatit o informace, díky kterým je možné je v přehledech produktů filtrovat a využít pak i pokročilé SEO funkce tzv. parametrických kategorií. Konkrétně jde o tyto endpointy:

Vedle těchto endpointů umožňující práci s parametry jsme přidali i do stávajících endpointů pro obsluhu produktů & variant pole „parameters“.

Pokud tedy chcete přiřadit k produktu parametr, přidáte ho do tohoto pole (pokud neexistuje, založí se). Pokud pole ponecháte prázdné, stávající parametry u produktu se nesmažou (ponechají se).

Pro odebrání parametrů od produktu/varianty použijete „delete parameter connection“. Jako ID propojení použijete id, které získáte v poli „parameters“ u get metody konkrétního produktu / varianty.

Úplnou dokumentaci k API pak najdete zde:

https://webareal.docs.apiary.io/

Věříme, že toto rozšíření bude užitečné i vám, právě tak jako ostatním e-shopařům, kteří nás o rozšíření této funkčnost žádali.

 

 

Může vás zajímat

Webinář: Jednoduchá integrace Zenvio s Webareal
WEBAREAL
0 shares178 views
WEBAREAL
0 shares178 views

Webinář: Jednoduchá integrace Zenvio s Webareal

bohemiasoft - Říj 15, 2024

Vážení uživatelé Webareal, rádi bychom vás pozvali na speciální webinář, který se uskuteční 31. října v 15.00, a během kterého vám…

Pozvánka na E-commerce day v Bratislavě
WEBAREAL
0 shares155 views
WEBAREAL
0 shares155 views

Pozvánka na E-commerce day v Bratislavě

bohemiasoft - Říj 10, 2024

Za týden, 17.10.2024 se v Bratislavě uskuteční E-commerce day a my budeme u toho! Přijďte navštívit náš Webareal stánek a…

Současné metody link buildingu: Co funguje a co již ne
WEBAREAL
0 shares58 views
WEBAREAL
0 shares58 views

Současné metody link buildingu: Co funguje a co již ne

bohemiasoft - Říj 10, 2024

Link building, tedy získávání zpětných odkazů, je stále jednou z nejdůležitějších SEO strategií, která dokáže výrazně ovlivnit viditelnost webových stránek…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Říjen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Zář    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031