O co jde?

Asi jste si všimli, že postupem času se takzvaní SPAM roboti zdokonalují a jejich nežádoucí emaily se do emailových schránek nás všech dostávají častěji a ve věrohodnější podobě.

Souběžně s tím se zlepšují i ochrany proti těmto nežádoucím zprávám v serverech napříč celým internetem. Pozadu nejsme ani my a průběžně zlepšujeme naše automatizované ochrany, které vaše emaily od těchto nežádoucích zpráv chrání.

Tak jako tak se pravidla pro doručení emailů napříč internetem zpřísňují a abychom zajistili vysokou doručitelnost Vašich emailů, potřebujeme nyní Vaši součinnost v kontrole nastavení. Prosím věnujte pár minut této kontrole i Vy.

 

Co mám udělat?

1) Kontrola nastavení odesílacího emailu

Ujistěte se, že v sekci Nastavení eshopu / zpracování objednávek / Email odesilatele máte zadanou první nebo druhou variantu:

Pokud máte zadanou třetí variantu, změňte ji prosím na variantu první.

2) Kontrola založení odesílacího emailu

Ať už máte v kroku 1 nastaven email info@vase-domena.cz nebo jakýkoliv jiný email na Vaší doméně, je důležité zkontrolovat, že jej máte skutečně založený. To uděláte v sekci Nastavení  / Nastavení webu / Emailové adresy.

Mezi těmito emaily byste měli najít email, který máte nastaven v kroku 1. Pokud tu není, založte jej pomocí tlačítka „Vytvořit nový email“

Pozor: Pokud máte nastaven v kroku 1 email jiný než na Vaší doméně (email bude mnou zadaná emailová adresa, například muj.email@seznam.cz), důrazně doporučujeme změnit na email pod doménou eshopu (například objednavky@vase-domena.cz). Pokud tak neučiníte, budeme nuceni emaily odesílat ze systémem přidělené náhradní adresy, například no-reply@vase-domena.cz.

V případě, že nastavení zůstane chybné v neopravíte jej v dohledné době, vyzveme Vás k tomuto kroku přes upozornění, které Vám zobrazíme po přihlášení do Vaší administrace eshopu.

3) Kontrola nastavení DNS záznamů domény

Pokud jste již krok 1 a 2 nastavili a stejně se Vám při přihlášení do administrace zobrazí výzva k opravě nastavení emailů, nastavte buďto svépomocí (pokud víte, jak na to) nebo zašlete TXT (SPF) záznam vypsaný v upozornění z administrace registrátorovi Vaší domény (tedy na zákaznickou podporu tam, kde platíte fakturu za Vaši doménu).

 

Co se změní?

Pokud nepodceníte kontrolu zmíněnou výše, nezmění se pro Vás (mimo lepší doručitelnosti Vašich emailů zákazníkům) vůbec nic.

V období letních prázdnin rozšíříme možnost sekce „Email odesilatele“ o možnost nastavení emailu pro odpovědi (nyní je tento email společný). Bude tedy možné tyto emaily oddělit, podobně jako to znáte z emailového klienta:

Podmínkou však bude odesílat emaily pod doménou Vašeho eshopu a zároveň u této domény mít správně nastavené DNS záznamy, viz. výše. Díky tomu budeme schopni spolehlivě doručovat emaily Vašim zákazníkům.

 

Děkujeme za pozornost, kteou jste tomuto článku věnovali.

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares34 views
WEBAREAL
0 shares34 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares110 views
WEBAREAL
0 shares110 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares417 views
WEBAREAL
0 shares417 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031