Expanze eshopu – v Maďarsku musíte být!

Bře 02, 2018
4774 Zobrazeno

Přemýšlíte o tom, jak zvýšit obrat svému eshopu? Je váš eshop úspěšný, ale už nevidíte potenciál pro jeho další růst? A co takhle zkusit expanzi do zahraničí. V našem článku zkusíme zhodnotit podnikatelské příležitosti ve středo a východoevropském regionu.

Na úvod malá statistika (zdroj Heureka, září 2017) :

Co zajímavého tabulka ukazuje? Čistě podle těchto statistických údajů by ráj pro nové eshopy mělo být Polsko se svými 1400 zákazníky na 1 eshop a nejvíce přesycený trh je v Česku, kde je oproti Polsku počet zákazníků na 1 eshop téměř desetkrát menší.

Pojďme se podívat na jednotlivé země:

Polsko 
Přes zajímavé výchozí statistické údaje, není Polsko úplně jednoduchý trh. Je si potřeba zvyknout na to, že zde panuje poměrně velká cenová válka mezi jednotlivými prodejci. Velká část prodejů se realizuje přes marketplace Alegro což je obdoba Ebay nebo Aukra. Největší cenový porovnávač je Ceneo a je známo, že polští zákazníci velmi slyší na nejnižší cenu. Zajímavým fenoménem jsou polské Paczkomaty, což je polská obdoba balíkomatů pro zasílání a odběr zboží z eshopů. Tyto Paczkomaty najdete téměř v každé obci a jsou opravdu velmi oblíbené. Polský eCommerce trh je velmi vyspělý a není radno ho podceňovat a je potřeba se přizpůsobit jeho zvyklostem.

Pokud se rozhodnete do Polska se svým eshopem expandovat, můžete využít naší eshopové platformy sklep-szybko.pl , která vám pomůže i s prodejem na Alegru, k dispozici je pro Vás v Polsku naše technická podpora sl. Dominika Czuchrowska, připravená vám pomoci. Kontaktovat ji můžete na emailu info@sklep-szybko.pl, domluvíte se s ní polsky nebo anglicky.

Rakousko, Německo
2 velmi lákavé, vyspělé, germánské země. Vstup do tohoto regionu není pro firmy ze střední Evropy vůbec jednoduchý. Připravte se na to, že se na vás jako eshopaře z východní Evropy budou Němci i Rakušané trochu dívat „skrz prsty“. Založení firmy v těchto zamích je prakticky první povinnost, aby vás začali brát vážně. Velkou konkurencí eshopům je Ebay a především Amazon, který je zde velmi oblíbený. Vaší výhodou mohou být nižší cenové náklady, ale zákazníci po vás budou požadovat naprosto špičkové, uživatelsky vstřícné služby. Jako první zemi pro expanzi vašeho eshopu, bychom asi tyto 2 země úplně nedoporučili. Ale štěstí přeje odvážným. Prvním pomocníkem vám může být naše platforma eshop-schnell.com.

Maďarsko
Na Maďarsko byste se měli určitě zaměřit. To je náš hlavní tip pro vaši první expanzi. Nákupní zvyklosti jsou zde obdobné jako v Čechách nebo na Slovensku. Trh eCommerce zde roste 18% tempem a počet eshopů je zde velmi malý. Samozřejmým problémem bude jazyková bariéra, ale to není nic, co by nešlo překonat. Evidujeme stále rychlejší expanzi českých a především slovenských zákazníků na maďarský trh. A daří se jim! Pokud v roce 2018 uvažujete se svým eshopem o zahraniční expanzi – Maďarsko je náš tip číslo 1.

My sami v Maďarsku provozujeme eshopový systém eshop-gyorsan.hu , ve kterém funguje každý 8 maďarský eshop a máme tak zde velmi silnou pozici.
Navíc náš kolega v Maďarsku vám velmi rád odpoví na všechny vaše dotazy (v angličtině nebo maďarštině) :
každý pracovní den 08:00-16:00 hod – pan Attila Kácsor
info@eshop-gyorsan.hu, telefon +36 1 701-0252, skype: eshop-gyorsan

Rumunsko
Rumunskému trhu vládnou 2 největší marketplace OLX i Emag. Cesta k rumunskému úspěchu tak nevede jen přes cenové porovnávače, ale je potřeba brát v potaz i tyto 2 velké eCommerce hegemony a přizpůsobit tomu i váš business plán a cenovou politiku. Rumunští zákazníci jsou podobně jako v Polsku velmi citlivý na cenové akce, které rádi vyhledávají. Ale růst obratu eshopů je tu za poslední 2 roky také velmi zajímavý. Rumunskému trhu naprosto dominuje dobírka a platby kartou na svůj rozmach teprve čekají.

V Rumunsku vám se startem vašeho podnikání můžeme pomoci založením eshopu v našem systému eshop-rapid.ro , který si podobně jako v Maďarsku vybudoval v této zemi velmi silnou pozici a patří k předním poskytovatelům eshopů. Při startu vám rád pomůže náš rumunský kolega p. Sorin Moldoveanu na emailu support@eshop-rapid.ro , domluvíte se s ním anglicky nebo rumunsky.

Slovensko, Česko
Tady není co řešit – tady musíte být přítomni určitě. A my se musíme pochlubit především vynikajícím výsledkem našeho slovenského Webarealu, kde jsme jedničkou v počtu provozovaných eshopů na Slovensku. Každý čtvrtý slovenský eshop je provozován v systému webareal.sk 

Všechny nově založené eshopy můžete obsluhovat z jedné administrace a snadno se mezi eshopy přepínat bez otravného opětovného přihlašování. A určitě tak uvítáte u svého nového zahraničního eshopu, že administraci budete důvěrně znát ze svého stávajícího eshopu a také to, že i třeba v maďarském eshopu naleznete administraci v českém nebo slovenském jazyku. Pokud potřebujete získat informace o jednotlivých trzích a nechce se vám dotazy sepisovat v angličtině, zašlete vaše dotazy na naši technickou podporu na podpora@bohemiasoft.com, my na vše odpovíme nebo případně zjistíme u našich kolegů za Vás.

Líbí se vám naše články na blogu? Nepromeškejte naše další články a přihlaste se k upozorňování na novinky kliknutím na zvoneček vlevo dole. Nezapomeňte nás takové sledovat na našem Facebooku.

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares35 views
WEBAREAL
0 shares35 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares111 views
WEBAREAL
0 shares111 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares419 views
WEBAREAL
0 shares419 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031