Nemáte https – v Chrome máte velký problém

Čvc 24, 2018
4081 Zobrazeno

Rádi bychom vás upozornili, že od dnešního dne 24.7.2018 prohlížeč Chrome od své verze 67, začal všechny webové stránky, které nemají SSL certifikát, označovat výrazným příznakem „NEZABEZPEČNO“, vedle názvu vaší URL adresy. Věnujte tomuto problému prosím pozornost. Vyřešit zabezpečení pomocí https je v systému Webareal velmi snadné.

Pokud u svého eshopu nemáte nastaveno zabezpečení pomocí SSL certifikátu, můžete se stát pro návštěvníky vašich stránek nedůvěryhodnými. Od 24.7.2018 jsou totiž v prohlížeči Chrome takové stránky zobrazeny s takovýmto příznakem:

Vyřešte tento problém v administraci vašeho eshopu několika kliknutími. V sekci Nastavení / Domény naleznete formulář SSL, kde kliknete na tlačítko „Zkontroluj obsah mého e-shopu:“

Po kliknutí na toto tlačítko se objeví dvě další tlačítka Zkontroluj URL adresy a Opravit vybrané URL adresy  a také seznam URL adres, kterým je zapotřebí věnovat pozornost. Tyto adresy začínají HTTP.

Nyní bude zapotřebí se pokusit tyto adresy opravit. Klikneme na políčko „Zkontroluj URL adresy“.

Stalo se to, že pouze druhá adresa se zaškrtla a přeměnila se na HTTPS. To znamená, že pokud tuto adresu na HTTPS přeměníme, tak bude bez problému fungovat. Ale první adresa ne. Tu, pokud bychom přeměnili na HTTPS, tak adresa nebude fungovat. Pokud ale takovéto adresy máte na svém eshopu, tak se nejedná o žádnou tragédii. Důležité je opravit alespoň adresy, které opravit jdou. Jinak řečeno, automaticky zaškrtnuté adresy jsou bez problémů a můžeme je na HTTPS převést. Nyní, když máme zaškrtnuté adresy, které chceme přeměnit na HTTPS, tak klikneme na Opravit vybrané URL adresy.

Aktivace HTTPS trvá přibližně jednu hodinu (v některých případech se může jednat o několik hodin).

Pokud vám v budoucnu přibude další doména, pro kterou byste chtěli nastavit HTTPS, tak tato doména se vám objeví opět na tomto místě, kde můžete aktivaci bez problémů provést.

Při aktivaci HTTPS se vždy vytváří označení https pro doménu s www i bez www. Obě adresy (např. muj-eshop.cz a www.muj-eshop.cz) se oveří a pokud DNS záznamy nesměrují na naše servery, tak k aktivaci HTTPS nedojde. Je proto potřeba mít na nás tyto varianty nasměrované obě u vašich registrátorů. V případě problémů se prosím obraťte na naší technickou podporu, kde vám poskytneme podrobné informace.

HTTPS a pozice ve vyhledávačích

Při využívání HTTPS dojde k automatickému přesměrování HTTP adres na HTTPS tak, aby zůstaly zachovány zaindexované odkazy a pozice ve vyhledávačích. Pokud byste chtěli přestat HTTPS z nějakého důvodu na vašich stránkách využívat, není již možné nastavit zpětné směrování https adres na http a tudíž dojde k dočasnému propadu návštěvnosti z důvodu nefunkčních již zaindexovaných linků a tím spojené ztráty pozic ve vyhledávačích.

 

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares33 views
WEBAREAL
0 shares33 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares110 views
WEBAREAL
0 shares110 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares416 views
WEBAREAL
0 shares416 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031