Chcete řešit vrácení zboží či reklamace efektivně? Řešení přináší Retino

Říj 03, 2022
518 Zobrazeno

Nevhodně zvolená velikost trika, jiný odstín než na internetu, něco na zboží nefunguje. Důvodů k vrácení zboží či reklamaci může být celá řada, nicméně vždy platí, že každý z nich dokáže zákazníkovi zkazit dobrou náladu. Provozovatel e-shopu má následně před sebou nelehký úkol – provést zákazníka celým zpětným procesem tak, aby na jeho konci byl spokojený a věděl, že se na e-shop může spolehnout i příště.

Právě proto jsme se rozhodli společně se specialisty ze služby Retino, kterou využívá pro řešení svých vratek a reklamací více než 2000 českých e-shopů, přinést několik rad a doporučení. Retino najdete také mezi našimi doplňky. Jakmile doplněk kliknutím aktivujte, okamžitě získáte možnost začít řešit zpětné procesy efektivně.

Veškeré informace musí být na jednom místě

Vratky a reklamace nesmí být synonymem chaosu, kdy kolem vás leží na papírcích nestrukturované poznámky k jednotlivým případům a zbytek je zaneseno v jedné Excel tabulce. Nezapomínejte na to, že přehlednost celého procesu je důležitá jak pro váš byznys, tak pro cílového zákazníka. Ten chce být po celou dobu dostatečně informován o stavu případu a krocích, které ho čekají. Čím více informací, tím větší klid.

S Retinem rychle zapomenete na řadu míst, kde jste vratky složitě evidovali. V intuitivní administaci na první pohled vidíte, co se kde děje. Dozvíte se, kolik případů je v evidenci, jaká je zákaznická spokojenost a jaké termíny mají priroritu. Přímo v detailu zákazníka se nachází podrobná historie. Pod palcem máte veškerou komunikaci, změny stavů, refundace a další praktické podrobnosti. Vy a zákazník máte přehled.

Pokud budete držet informace na různých místech, zbytečně riskujete nesrovnalosti či dokonce velkou chybu, kvůli které o zákazníka můžete přijít, případně si vysloužíte negativní hodnocení.

Nabídněte zpětnou dopravu

Retino udělalo již dvakrát největší test vracení zboží a ze srovnání stavu je vidět, jakým způsobem se česká e-commerce mění v rámci zpětných procesů a zákaznické péče. Zajímavý je pohled na zpětnou dopravy. Zatímco v roce 2019 hradilo zákazníkům zpětnou dopravu jen 17 % testovaných obchodníků, o 3 roky později je to již pěkných 31 %.

Retino při zakládání případu rovnou vyřeší zpětnou dopravu, protože je integrováno s dopravci. Nabízí také přeshraniční dopravu, takže absolutně nezáleží na tom, zdali zákazník vrací zboží z Prahy, nebo z Berlína. V obou případech si zákazník vyřeší ve formuláři vše online, získá štítek a zboží odnese na podací místo dopravce.

Výsledkem je zákaznická spokojenost

Pohodlné zpětné procesy hrají v zákaznické spokojenosti klíčovou rolo. Retino sbírá data o vašem zpětném procesu a tvoří z nich statistiky. Po uzavření případu zákazníkovi navíc pošle dotazník spokojenosti. Díky němu ihned víte, jak jste na tom. Zákazník, který prošel celým procesem rychle a komfortně, je spokojený. Pokud aktuálně řešíte jednotky případů měsíčně, možná si vystačíte s tabulkou, avšak při větším objemu je časová náročnost a složitost neúnosná. Retino je zde pro provozovatele e-shopů, kteří chtějí zákazníkům nabídnout ten nejlepší možný zážitek při vracení zboží či reklamaci.

Může vás zajímat

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares34 views
WEBAREAL
0 shares34 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám
WEBAREAL
0 shares110 views
WEBAREAL
0 shares110 views

Srovnáme.cz: Vaše cesta k novým objednávkám

bohemiasoft - Čvc 22, 2024

Jak vám může Srovnáme.cz pomoci k novým objednávkám a co vlastně tento cenový srovnávač umí pro spolupracující eshopaře udělat? Na…

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares416 views
WEBAREAL
0 shares416 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvn    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031