Nejlepší praktiky pro zvýšení viditelnosti v lokálním vyhledávání Google

Čvn 14, 2024
198 Zobrazeno

V dnešní digitální éře je pro firmy klíčové, aby byly viditelné v lokálním vyhledávání Google, obzvláště pokud mají kamennou pobočku, kterou nejlépe využijí zákazníci z blízkého okolí. Lokální vyhledávání Google je funkce, která umožňuje uživatelům najít firmy a informace relevantní pro místo, kde se právě nacházejí. Když uživatel zadá do Googlu vyhledávací dotaz s lokálním záměrem, například „pizzerie v Praze“, zobrazí se mu výsledky vyhledávání, které jsou relevantní pro jeho aktuální polohu nebo zadané město. Dokonce i když konkrétní lokaci neuvede a zadá například jen „rozvoz pizzy“, Google se mu bude snažit zobrazit pizzerie, které se nacházejí v nejbližším okolí. Je mu totiž jasné, že pokud jste právě v Praze, asi nebudete chtít objednat pizzu z Ostravy.

Výhody umístění v lokálním vyhledávání

Umístění vašeho webu v lokálním vyhledávání Google má několik velmi důležitých výhod:

  • Lokální cílení: Pokud je váš web optimalizován pro lokální vyhledávání, můžete oslovit přesně ty uživatele, kteří hledají produkty nebo služby ve vašem regionu. To zvyšuje pravděpodobnost, že se dostanete k relevantním zákazníkům.
  • Konkurence: V lokálním vyhledávání je konkurence často nižší než v ve vyhledávání na úrovni celého státu. To znamená, že máte větší šanci na lepší pozici ve výsledcích vyhledávání.
  • Mapy a navigace: V případě, že je váš web viditelný v lokálním vyhledávání, objeví se také na mapách Google. To pomáhá uživatelům najít vaši firmu a snadno se k vám dostat.
  • Větší důvěryhodnost: Firmy, které se nacházejí v blízkosti uživatelovy polohy, jsou často považovány za důvěryhodnější. Uživatelé mají tendenci klikat na výsledky, které jsou nedaleko.

Jak být více vidět v lokálním vyhledávání?

Chcete-li přilákat více zákazníků z vaší oblasti, je klíčové mít webové stránky optimalizované pro lokální vyhledávání. Zde je několik kroků, které vám pomohou dosáhnout úspěchu:

  • Titulky a meta popisy: Začněte tím, že zajistíte, aby název vašich webových stránek a meta popisy obsahovaly relevantní klíčová slova s lokálním zaměřením. Například, pokud provozujete kavárnu v Třebíči, ujistěte se, že název vašich stránek obsahuje frázi jako „Kavárna v centru Třebíče“ a že meta popis zdůrazňuje vaši polohu a nabízené služby. Vyhledejte relevantní klíčová slova, která souvisí s vaším podnikáním a lokalitou.
  • Stránka „Kontakt“: Nezapomeňte vytvořit stránku „Kontakt“, která bude obsahovat všechny relevantní informace o vašem podniku, jako je adresa, telefonní číslo a interaktivní mapa s umístěním vaší provozovny. Tato stránka je klíčová pro uživatele, kteří hledají konkrétní podnik a chtějí snadno najít vaše kontaktní údaje.
  • Blog: Vytvořte blog a pravidelně zveřejňujte příspěvky relevantní pro vaše cílové publikum. Zaměřte se na témata spojená s vaším podnikáním a vaším místním okolím. To nejenže pomůže posílit vaši autoritu a důvěryhodnost, ale také vám pomůže získat vyšší pozice ve výsledcích vyhledávání pro lokální klíčová slova. Pište například o různých společenských nebo charitativních akcích ve vašem okolí, aby bylo poznat, že váš podnik je skutečně spjat s danou lokalitou.
  • Optimalizace pro mobilní telefony: Nezapomínejte na mobilní optimalizaci vašich webových stránek. V dnešní době stále více uživatelů používá mobilní zařízení k prohlížení internetu, obzvláště pokud hledají podnik v blízkém okolí. Jsou totiž většinou „v terénu“ a nemají přístup k notebooku či počítači. Pokud vaše stránky nejsou optimalizovány pro mobilní zařízení, můžete ztratit mnoho potenciálních zákazníků.
  • Nabídka místně relevantních služeb: Pokud máte pobočky či nabízíte služby ve více regionech, jako například Praha, Kladno, Pardubice, nebo i Praha 1, Praha 2 atd., zvažte vytvoření samostatné stránky pro každou lokalitu, kterou pokrýváte. To vám pomůže lépe cílit na místní publikum a získat vyšší pozice ve výsledcích vyhledávání pro konkrétní místní klíčová slova.

Vytvořte a optimalizujte váš Firemní profil na Google

Firemní profil na Google, dříve známý jako Moje firma na Googlu nebo Google my Business, je jedním z nejdůležitějších faktorů pro lokální vyhledávání. Umožní totiž Googlu ověřit, že vaše firma je skutečně schopna nabízet služby lokálním zákazníkům. Díky firemnímu profilu se vaše firma objeví na Mapách Google, kde ji každý bude moci snadno najít. A navíc je to zcela zadarmo.

Je však důležité, aby váš firemní profil obsahoval co nejpodrobnější a přesné informace o vaší firmě, včetně veškerých kontaktů a přesné otevírací doby. Veškeré údaje o firmě by měly být stejné jako uvádíte jinde na webu. Pokud se něco změní, je nezbytné profil okamžitě aktualizovat, aby údaje odpovídaly skutečnosti.

Získejte recenze od lokálních zákazníků

Velkou výhodou firemního Google profilu je možnost získávat od zákazníků recenze. Nezávislé recenze jsou jedním z nejmocnějších nástrojů pro budování důvěry a ovlivňování rozhodování zákazníků. Lidé důvěřují recenzím od jiných lidí více než marketingovým sdělením od firem. Recenze od nezávislých zdrojů vnímají jako objektivnější a důvěryhodnější. Pozitivní recenze od jiných zákazníků dodávají důvěru a přesvědčují potenciální zákazníky, že váš produkt nebo služba stojí za to.

Firemní profil Google vám umožňuje komunikovat se zákazníky přímo. Můžete odpovídat na recenze, sdílet aktualizace a dokonce používat funkci chatu k zodpovězení otázek zákazníků v reálném čase. Rozhodně doporučujeme to dělat! Pokud na každou recenzi okamžitě odpovíte, lidé získají pocit že vám na jejich názoru záleží, což ještě více podpoří ochotu využít vašich služeb.

Odpovídejte i na negativní recenze – i když se vám nepodaří negativní recenzi změnit, odpověď na ni profesionálním a vstřícným způsobem může ve skutečnosti zlepšit vaši reputaci. Ostatní potenciální zákazníci tak uvidí, že se snažíte řešit problémy a uspokojit své zákazníky, i když se něco pokazí.

Získejte lokální zpětné odkazy

Získávání lokálních zpětných odkazů je klíčovým prvkem lokální SEO strategie. Jde o zpětné odkazy z webů, které jsou relevantní k vašemu regionu. Jedním z účinných způsobů, jak získat tyto zpětné odkazy, je spolupráce s lokálními webovými stránkami, jako jsou místní katalogy nebo lokální zpravodajské weby, které mají silný lokální dosah. Aktivní přítomnost na sociálních médiích je také klíčem k získání lokálních zpětných odkazů. Sdílení relevantního obsahu a zapojení se do diskuzí v místních komunitách na platformách jako Facebook, Twitter nebo Instagram může vést k organickému vzniku zpětných odkazů od ostatních uživatelů a místních firem. S touto strategií může váš podnik získat důvěryhodné lokální odkazy, které pomou zlepšit pozici vašeho webu ve výsledcích vyhledávání a posílit jeho autoritu v lokálním prostředí.

 

 

 

Článek připravila digitální agentura SEO Consult, která realizuje SEOPPC reklamue-mailingsprávu sociálních sítí, správu zbožových vyhledávačůobsahový marketing.

Může vás zajímat

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares147 views
WEBAREAL
0 shares147 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Letos již na provizích vyplaceno 330.000 Kč
WEBAREAL
0 shares126 views
WEBAREAL
0 shares126 views

Letos již na provizích vyplaceno 330.000 Kč

bohemiasoft - Čvn 18, 2024

Milujete Webareal? Doporučujte ho svým známým a vydělávejte na tom. V našich systémech si již desítky tisích zákazníků zkusilo založit…

Posilujeme API Webarealu o novou možnost práce s parametry
WEBAREAL
0 shares436 views
WEBAREAL
0 shares436 views

Posilujeme API Webarealu o novou možnost práce s parametry

bohemiasoft - Kvě 29, 2024

Co je API? API Webareal podporuje už řadu let, a to i v základním tarifu start. Přesto ale přípomeneme, k…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Kvě    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930