Posilujeme API Webarealu o novou možnost práce s parametry

Kvě 29, 2024
436 Zobrazeno

Co je API?

API Webareal podporuje už řadu let, a to i v základním tarifu start. Přesto ale přípomeneme, k čemu takové API slouží…

Představme si API e-shopu jako bránu, díky které je možné e-shop rozšiřovat / propojovat i o funkce, které e-shop sám o sobě nemá. Pár příkladů použití:

  • Může automaticky stahovat informace o produktech z vašeho dodavatelského systému, aktualizovat ceny podle ceníku distributora, nebo importovat jiné změny produktů z externích zdrojů.
  • Může automaticky odesílat objednávky do vašeho skladového systému, vytvářet faktury v účetním softwaru, nebo synchronizovat informace o zákaznících s vaším CRM systémem.
  • Nebo mohou vývojáři díky API propojit váš eshop s novými platebními branami, integrovat vlastní marketingové nástroje i automatizovat vaše interní procesy, které ohledně eshopu řešíte.

Ačkoliv se může API zdát složité, pro běžného uživatele e-shopu není nutné jej nijak detailně znát. To už je práce programátora. Pro vás je důležité, že vám otevírá dveře k široké škále možností, jak ze svého e-shopu udělat ještě chytřejší a efektivnější nástroj pro váš byznys.

Co API nyní nabízí?

Už nyní v API můžete pracovat s:

  • objednávkami
  • produkty
  • kategoriemi produktů
  • variantami produktů (vč. práce s číselníky vlastností)
  • webhooky (informace z eshopu o nové objednávce, registraci zákazníka apod.)
  • registrovanými zákazníky

Co je nového?

Nové API umožňuje i práci s parametry produktů. Strojově (hromadně) tedy můžete produkty obohatit o informace, díky kterým je možné je v přehledech produktů filtrovat a využít pak i pokročilé SEO funkce tzv. parametrických kategorií. Konkrétně jde o tyto endpointy:

Vedle těchto endpointů umožňující práci s parametry jsme přidali i do stávajících endpointů pro obsluhu produktů & variant pole „parameters“.

Pokud tedy chcete přiřadit k produktu parametr, přidáte ho do tohoto pole (pokud neexistuje, založí se). Pokud pole ponecháte prázdné, stávající parametry u produktu se nesmažou (ponechají se).

Pro odebrání parametrů od produktu/varianty použijete „delete parameter connection“. Jako ID propojení použijete id, které získáte v poli „parameters“ u get metody konkrétního produktu / varianty.

Úplnou dokumentaci k API pak najdete zde:

https://webareal.docs.apiary.io/

Věříme, že toto rozšíření bude užitečné i vám, právě tak jako ostatním e-shopařům, kteří nás o rozšíření této funkčnost žádali.

 

 

Může vás zajímat

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu
WEBAREAL
0 shares147 views
WEBAREAL
0 shares147 views

S novými tarify Comgate má každý obchodník sazbu pod 1 % bez ohledu na platební metodu

bohemiasoft - Čvn 19, 2024

Comgate představuje nové tarify. Poskytovatel platebních bran a terminálů doporučuje většině obchodníků tarif Easy, který má jednu sazbu 0,98 %…

Letos již na provizích vyplaceno 330.000 Kč
WEBAREAL
0 shares126 views
WEBAREAL
0 shares126 views

Letos již na provizích vyplaceno 330.000 Kč

bohemiasoft - Čvn 18, 2024

Milujete Webareal? Doporučujte ho svým známým a vydělávejte na tom. V našich systémech si již desítky tisích zákazníků zkusilo založit…

Nejlepší praktiky pro zvýšení viditelnosti v lokálním vyhledávání Google
WEBAREAL
0 shares197 views
WEBAREAL
0 shares197 views

Nejlepší praktiky pro zvýšení viditelnosti v lokálním vyhledávání Google

bohemiasoft - Čvn 14, 2024

V dnešní digitální éře je pro firmy klíčové, aby byly viditelné v lokálním vyhledávání Google, obzvláště pokud mají kamennou pobočku,…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Červen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Kvě    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930