Vánoce jsou neuvěřitelně rušným obdobím pro všechny a zejména pro ty, kteří se zabývají marketingem. Lidé nakupují mnohem více než během roku, což činí z Vánoc a předvánočního období hlavní sezónu pro většinu obchodníků. Roste však také konkurence v PPC a s ní i ceny za proklik, jelikož každý se v tomto období snaží ukousnout si co největší kousek koláče. Abyste z vánočních PPC kampaní získali co nejvíc, je třeba k nim přistupovat s rozmyslem a soustředit se na správnou strategii.

Níže najdete několik tipů, na co byste v předvánočních PPC kampaních rozhodně neměli zapomenout.

Přizpůsobte text reklamy a klíčová slova vánočnímu období

Vánoční sezóna je jiná než ostatní období roku, a tomu byste měli přizpůsobit i vaše PPC kampaně. Zdá se to sice jako samozřejmost, ale mnoho obchodníků tuto jednoduchou skutečnost zanedbává. Váš reklamní inzerát ale dosáhne mnohem vyššího CTR, pokud se přesně trefíte do vkusu a záměru lidí, kteří shánějí dárky pro své nejbližší.

Při úpravě textu vašeho PPC inzerátu a klíčových slov se zaměřte na analýzu klíčových slov z minulých Vánoc. Prozkoumejte přehledy vyhledávacích dotazů za minulé předvánoční období a zjistěte, co lidé skutečně hledají. Pravděpodobně zjistíte, že v předvánočním období vaši zákazníci více vyhledávají slova jako „doručení do vánoc“, „dárkové balení“, „vánoční sleva“ a mnohé další. Tyto fráze vám pomohou upravit texty vašich reklam a zařadit do PPC kampaní nová klíčová slova, která v období předvánočního shonu umožní vašim reklamám vystoupit z průměru a zaujmout více potenciálních zákazníků. Je dobré také v potenciálních zákaznících vzbudit pocit naléhavosti, například stylem „dnes naposled garantujeme doručení do Štědrého dne“ a podobně.

Propagujte své nejlepší produkty pomocí rozšíření reklamy o propagaci

Není to tak dávno, co Google představil nové rozšíření reklamy, které je dokonale přizpůsobeno pro propagaci během různých svátků v průběhu roku. Můžete si vybrat, na který svátek cílíte, a umístit zde své nejlepší nabídky, které chcete přidat ke své PPC reklamě.

Rozšíření o propagaci se zobrazuje dole pod vaší reklamou, je snadno čitelné a upoutává pozornost potenciálních zákazníků. Využití této funkce vám umožní připoutat pozornost návštěvníků a získat kliknutí i v případě že vaše reklama nebude na prvním místě. Prozkoumejte reklamy vašich konkurentů a použijte takové rozšíření o propagaci, abyste byli lepší než oni a vaše inzeráty byly přitažlivější.

Nedovolte, aby nízký rozpočet ovlivnil výkon PPC kampaně

Utratit celý rozpočet je jednou z největších chyb, které se můžete dopustit. Zkontrolujte v statistikách výkon vašich kampaní v minulém vánočním období a zjistěte, kolik peněz budete muset do reklamního rozpočtu nalít, abyste nezůstali během největší nákupní horečky na suchu. Lidé před vánoci nakupují jako smyslů zbavení a konverzní poměry rostou, s tím jak se lidé často snaží nakupovat dárky na poslední chvíli.

Podle statistik dochází v předvánočním období k nárůstu ceny za proklik až o 140% díky vyšší konkurenci, takže sice budete muset do reklam investovat mnohem více peněz, ale díky vyšším konverzním poměrům se vám to s největší pravděpodobností vyplatí. Neustále sledujte výkon PPC kampaní v tomto hektickém období, abyste mohli včas reagovat na zvyšování ceny za proklik.

Využijte naplno potenciál mobilní návštěvnosti

Počet návštěv z mobilních telefonů neustále roste. Pro mnoho uživatelů jsou již dnes chytré telefony základní platformou, pomocí které přistupují k internetu. Zároveň s tím se zvyšuje i konverzní poměr mobilních návštěvníků. V dnešní době je proto velice důležité zajistit, aby se váš web správně zobrazoval na displejích mobilních telefonů a rychle se načítal. Lidé jsou netrpěliví a s blížícími se vánoci jejich netrpělivost ještě roste. Každá sekunda navíc, po kterou trvá načítání stránky, se zvyšuje míra okamžitého opuštění stránky až o 20%. Pokud se vaše vstupní stránka pomalu načítá, většina lidí nevydrží čekat a odchází. Vy tak přicházíte o potenciálního zákazníka, za kterého jste ale už zaplatili PPC systému. Rychlost načítání tak může naprosto zásadně ovlivnit návratnost vaší PPC kampaně.

Začněte se připravovat včas

Na nadcházející vánoční sezonu se začněte připravovat zavčasu. Přestože největší nápor můžete očekávat posledních pár dní před Vánoci, lidé začínají více nakupovat už od začátku listopadu. Analyzujte statistiky z předchozích vánoc a upravte vaše reklamy a ceny za proklik podle toho, co lidé loni nejvíce hledali. Ujistěte se, že vaše PPC kampaně mají dostatečně vysoké rozpočty, abyste dokázali ustát zvýšené množství návštěvníků a vyšší ceny za proklik. Nezapomeňte také na optimalizaci vstupních stránek pro mobilní telefony, jelikož mobilní návštěvnost hraje v PPC kampaních stále větší roli.

Článek připravila digitální agentura SEO Consult, která realizuje SEOPPC reklamue-mailingsprávu sociálních sítí, správu zbožových vyhledávačůobsahový marketing.

Může vás zajímat

Pozor na nekalé a lživé praktiky obchodníků konkurenčních eshopových platforem
WEBAREAL
0 shares91 views1
WEBAREAL
0 shares91 views1

Pozor na nekalé a lživé praktiky obchodníků konkurenčních eshopových platforem

bohemiasoft - Zář 04, 2024

Od vás, našich eshopařů, se nám množí informace o nepříjemných až agresivních praktikách obchodníků některých velkých eshopových platforem. Rádi bychom…

Expres Kuriér od Slovenské pošty s novou mapou a váhovými limity
WEBAREAL
0 shares86 views
WEBAREAL
0 shares86 views

Expres Kuriér od Slovenské pošty s novou mapou a váhovými limity

bohemiasoft - Zář 02, 2024

Slovenská pošta je jeden z nejrozšířenějších dopravců na Slovensku, proto jej má Webareal implementovaný už řadu let. Mapu s výběrem…

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka
WEBAREAL
0 shares422 views
WEBAREAL
0 shares422 views

Ako ovplyvňuje influencer marketing nákupné rozhodovanie zákazníka

bohemiasoft - Čvc 25, 2024

Influencer marketing sa stal neoddeliteľnou súčasťou moderného marketingového mixu. Vďaka tomuto prístupu môže značka využívať vplyv a dosah jednotlivcov na…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Září 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čvc    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30