Upravili jsme možnosti vlastního souboru CSS a přidali některé funkce.

 

Všechny úpravy a rozšíření naleznete na stránce Nastavení > Design webu > VLASTNÍ SOUBOR CSS.

789-1-uvod2

Vypnutí interních stylů

Nově můžete vypnout většinu interních CSS. Po vypnutí zůstanou nastylované pouze doplňkové části – například kalendáře apod. Zbytek stránky nebude naformátován, budete tedy muset nastylovat celý eshop, jinak dojde ke špatnému zobrazování.

Vypnout můžete CSS pro strukturu i šablonu nebo pouze CSS pro šablonu – všechny tyto možnosti naleznete dole na stránce Nastavení > Design webu > VLASTNÍ SOUBOR CSS.

789-2-vypnout_css

Po zaškrtnutí políčka na vypnutí interních CSS se zobrazí políčka pro upřesnění požadavku.

789-3-vypnout_css_rozbaleno

Rozšíření editoru

Možnosti editoru byly rozšířeny o režim celé obrazovky (fullscreen). Režim celé obrazovky aktivujete kliknutím na ikonu , která je umístěna vpravo nad editorem.

V režimu celé obrazovky se zobrazí dvě nová tlačítka – levé slouží pro uložení vlastního souboru CSS (pro rychlejší uložení a možnosti ladění) a pravé tlačítko slouží pro ukončení režimu celé obrazovky. Režim celé obrazovky je možné ukončit také stisknutím klávesy ESC.

Při aktivním editoru (kurzor je umístěn uvnitř editoru) funguje klávesová zkratka CTRL+S, která zajistí okamžité uložení vlastního souboru CSS – stejnou funkci má tlačítko „Uložit“, které se zobrazí v režimu celé obrazovky. Ukládání přes klávesovou zkratku CTRL+S a pomocí tlačítka v režimu celé obrazovky probíhá na pozadí (bez obnovení stránky) a ukládá pouze obsah souboru CSS – další nastavení, které je na stránce možné provést, se neukládají.

Zálohování

Obsah vlastního souboru CSS se nově zálohuje. Záloha se vytváří automaticky jednou denně při prvním uložení neprázdného vlastního souboru CSS. Zálohuje se stav před uložením a při dalším ukládání ve stejný den již k přepsání nedochází.

Pro premium zákazníky jsou k dispozici 3 zálohy, pro ostatní pouze jedna. Nejstarší záloha se vždy přepisuje novou.

Pokud byste chtěli zazálohovat aktuální stav souboru a vynutit tedy přepsání aktuální zálohy, je to možné provést kliknutím na ikonu , která je umístěna vpravo nad editorem. Po kliknutí dojde k uložení vlastního souboru CSS a zároveň přepsání zálohy z aktuálního dne obsahem vlastního souboru CSS, který se uložil (v tuto chvíli se tedy nezálohuje předchozí stav).

Nastavení vlastního souboru CSS podle zálohy provedete kliknutím na odkaz pod editorem, kde jsou zálohy vypsány.

789-5-backups

Najít barvu

Kromě ikony pro zapnutí režimu celé obrazovky a ikony pro přepsání zálohy aktuálním obsahem je možné vpravo nad editorem najít také ikonu pro hledání barvy: . Pokud chcete v souboru CSS nastavit nějakou barvu, je nutné ji zapsat pomocí hexadecimálního kódu (v šestnáctkové soustavě). Pokud kód barvy neznáte, můžete si jej najít v paletě barev, která se po kliknutí na ikonu otevře.

789-6-colorpicker

Může vás zajímat

Webinář: Jednoduchá integrace Zenvio s Webareal
WEBAREAL
0 shares148 views
WEBAREAL
0 shares148 views

Webinář: Jednoduchá integrace Zenvio s Webareal

bohemiasoft - Říj 15, 2024

Vážení uživatelé Webareal, rádi bychom vás pozvali na speciální webinář, který se uskuteční 31. října v 15.00, a během kterého vám…

Pozvánka na E-commerce day v Bratislavě
WEBAREAL
0 shares142 views
WEBAREAL
0 shares142 views

Pozvánka na E-commerce day v Bratislavě

bohemiasoft - Říj 10, 2024

Za týden, 17.10.2024 se v Bratislavě uskuteční E-commerce day a my budeme u toho! Přijďte navštívit náš Webareal stánek a…

Současné metody link buildingu: Co funguje a co již ne
WEBAREAL
0 shares41 views
WEBAREAL
0 shares41 views

Současné metody link buildingu: Co funguje a co již ne

bohemiasoft - Říj 10, 2024

Link building, tedy získávání zpětných odkazů, je stále jednou z nejdůležitějších SEO strategií, která dokáže výrazně ovlivnit viditelnost webových stránek…

Přidat komentář

Your email address will not be published.

KALENDÁŘ

Říjen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Zář    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031